Izvor: Inf
30.10.2023 u 19:00
1

RUSI DAVE AVDEJEVKU: OBMOTALI se kao UDAV – UKRAJINA PRED POTPUNOM KAPITULACIJOM!

Na frontovima "specijalne vojne operacije", glavni događaji se odvijaju u pravcu Avdejevke, gde ruska vojska aktivno steže obruč oko grupacije neprijateljskih trupa. Većina Ukrajinaca već napušta grad.

Prema telegram kanalu „Ovo još nije kraj“, komanda ukrajinske vojske odlučila je da prebaci sve štabove i centre za kontrolu odbrane iz Avdejevke u Kramatorsk. Pored toga, kako navodi izvor, glavnokomandujući ukrajinskih snaga, Valerij Zalužni, već je posetio ovaj grad i Slavjansk.

Prema izvoru, situacija za ukrajinsku vojsku je sada zaista kritična. Gotovo svi putevi kojima se transportuju zalihe i granate, su pod vatrenom kontrolom ruske vojske. Iskusni jurišni avioni zauzeli su sve dominantne visine u gradskom području. Ofanziva se odvija bez takozvanih „lokalnih napada“, a operacija će najverovatnije biti završena do kraja godine.

Zauzvrat, ukrajinski insajderi javljaju, da general Zalužni traži od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, da ne ponavlja priču sa Bahmutom i da povuče trupe iz Avdejevke. Zauzvrat, političari pozivaju generale da povećaju rezerve i sačekaju nekoliko nedelja. Sada Kijev pokušava da pregovara sa zapadnim zemljama o nastavku podrške.

Telegram kanal „Resident“ obaveštava, da se u Avdejevki trenutno nalazi 8 hiljada ukrajinskih vojnika. Na početku operacije oslobađanja grada brojka je bila oko 15 hiljada ljudi, ali ovi podaci su bili približna procena veličine grupe. Sada je Kijev odlučio da poveća broj vojnika u gradu na 30 hiljada ljudi.

Napomenimo, da je jedan broj javnih govornika u Ukrajini već primetio, da ukrajinskoj vojsci nedostaju odbrambene strukture slične onima koje je stvorila ruska vojska. Osim toga, postoji mišljenje da oblast zapadno i severno od Avdejevke uopšte nije spremna za odbranu. Ako Kijev izgubi ovaj grad, onda će te oblasti biti nemoguće odbraniti.

Finansijska i vojna pomoć Ukrajini od strane Sjedinjenih Američkih Država je dovedena u pitanje. Republikanci su izabrali novog predsedavajućeg Predstavničkog doma Kongresa, i pružaju otpor predloženom zajedničkom planu pomoći Izraelu i Ukrajini koji je predložio predsednik SAD-a Džo Bajden, prema kojem bi Kijev mogao dobiti 60 milijardi dolara za narednu godinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSI DAVE AVDEJEVKU: OBMOTALI se kao UDAV – UKRAJINA PRED POTPUNOM KAPITULACIJOM!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter