Izvor: Informer
23.02.2024 u 09:34
0

RUSI KOD AVDEJEVKE RAZNELI NAJMOĆNIJE ORUŽJE SAD: Ovo je „Posebno bolan“ gubitak za Ukrajince (VIDEO)

Ruske trupe uništile su kod Avdejevke inženjersko oklopno vozilo M1150 „asolt bričer“ (assault breacher) američke proizvodnje koje su SAD „tajno“ prebacile u Kijev i to samo nekoliko jedinica, objavio je kolumnista Forbsa Dejvid Eks, nazvavši gubitak „posebno bolnim“ za ukrajinske snage.

Eks je mislio na video snimak koji je zabeležio ruski dron, a na kojem se vidi kako posada baca svoj M1150, pogađa američko oklopno vozilo i „verovatno ga ozbiljno oštećuje, ako ne i uništava“.

Prema Eksu, „asolt bričer“je jedna od najsigurnijih i najsvestranijih mašina za razbijanje odbrane na svetu.

– To je prvi potvrđeni gubitak ukrajinskog napadača – rekao je on.

U pitanju je oklopno vozilo napravljeno na modelu tenka „abrams“, teško 55 tona. Jedno je od najboljeg u svojoj klasi za probijanje odbrana.

Ovo borbeno inženjersko vozilo je specijalno dizajnirano da raščišćava puteve kroz minska polja, stvarajući bezbedne trake za druga vozila. Omogućava jurišnim jedinicama da se brzo kreću kroz prepreke, pre nego što neprijateljske snage uspostave odbranu. Jedno takvo vozilo je u stanju da zameni šest buldožera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter