Izvor: Kurir.rs
03.11.2023 u 12:29
0

RUSI KRENULI U NIKAD ŽEŠĆU OFANZIVU: Melju sve pred sobom, ukrajinske snage na kolenima

U nastavku borbi u istočnom delu Ukrajine, ruske vojne snage su uspele da ostvare značajne strateške pozicije u blizini Avdejevke, utvrdivši se uz železničku prugu severozapadno od Krasnogorovke.

NAJVEĆI NAPAD NA UKRAJINU OVE GODINE : Ruska vojska bombardovala 118 naselja u jednom danu

Izvori iz ministarstva odbrane Rusije navode da su njihove trupe pojačale prisustvo na severnom krilu ovog regiona, što otežava ukrajinske pokušaje da obnove kontrolu nad ovim ključnim sektorom.

Paralelno sa ovim uspehom, borci su uspeli da probiju linije odbrane ukrajinskih oružanih snaga južno od naselja Veseloe, stavljajući pod pritisak ukrajinske pozicije i primoravajući ih na povlačenje. Uprkos nekoliko neprijateljskih kontranapada, ruske snage nastavljaju da zatežu obruč oko Avdijevke, čineći odbranu grada sve komplikovanijom.

U regionu Hersona dešavaju se takođe značajne promene na frontu. Ruske snage su potisnule ukrajinske formacije iz oblasti Krinok, gde su ukrajinske jedinice bile prisiljene da se povuku na ranije položaje nakon što su ranije uspele da prošire svoju zonu kontrole.

Izveštaji ukazuju na to da nema značajnih promena u zoni Antonovskog mosta, gde obe strane nastavljaju da utvrđuju položaje uz očekivanje mogućih budućih sukoba.

Na severoistoku, kod Kupjanska, ruske snage su uspele da ostvare napredovanje jugozapadno od Pervomajskog, očišćavajući region i utvrđujući svoje pozicije.

U sektoru Vremjevke, ruske snage su izvršile uspešan kontranapad zapadno od Staromajorska, eliminišući udarni klin koji je ukrajinska strana stvorila u prethodnim nedeljama, time vraćajući status kvo u ovom području.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter