Izvor: AGENCIJE
01.02.2024 u 20:55
0

RUSI NIŠTA NE POTVRĐUJU: Ukrajina tvrdi da su njeni dronovi potopili ruski bojni brod u Crnom moru

Ukrajina je danas saopštila da je uspela da potopi ruski bojni brod u Crnom Moru

Ukrajinska vojnoobaveštajna agencija (GUR) objavila je video snimak za koji tvrdi da pokazuje ploveće dronove kako u sredu uveče napadaju ruski brod Ivanovec.

PORUKA IZ BUNDESTAGA I SUZE ANALENE BERBOK: „Ne ponovilo se“ – aktuelnije nego ikad

Snimak koji je GUR objavio na društvenim mrežama navodno prikazuje više plovećih dronova kako udaraju brod i eksplodiraju.

Ukrajinski napadi na ruske brodove u Crnom moru pomogli su da se njihove pomorske snage potisnu nazad, što je omogućilo Kijevu da poveća ključni izvoz žitarica i druge robe kroz svoje južne luke.

U međuvremenu ruski istražni komitet je danas saopštio da je ruski vojni transportni avion Il-76 koji se srušio blizu granice sa Ukrajinom 24. januara oboren korišćenjem sistema PVO Patriot, koji su zapadni saveznici isporučili Kijevu.

Ruski zvaničnici tvrde da su u avionu bile 74 osobe, uključujući 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika, šest članova posade i tri ruska vojnika.

Nijedan nije preživeo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter