Izvor:
10.08.2023 u 11:46
0

RUSI SE SPREMAJU ZA NATO HAUBICE: Na vatrenu liniju izlazi modernizovana ruska „Malva“ (VIDEO)

Kompanije koje su u sastavu „Rosteha“ rade na modernizaciji samohodnog artiljerijskog oružja kalibra 152 milimetara „Malva“ sa povećanim dometom za borbu protiv NATO haubica, rekao je prvi zamenik generalnog direktora državne korporacije „Rosteh“ Vladimir Artjakov uoči međunarodnog vojno-tehničkog foruma „Armija-2023“.

„Trenutno se radi na modernizovanoj varijanti ‘Malve’ koja će imati veći domet. To će biti oružje koje će se suprotstaviti zapadnim haubicama dugog dometa koje se sada isporučuju Oružanim snagama Ukrajine“, istakao je on.

Naveo je da je osnovna varijanta „Malve“ već prošla državna ispitivanja. „Malva“ ima veliku mobilnost zbog tipa šasije. U ovom artiljerijskom oružju je postavljen automatizovani aparat koji može da granatira svim vrstama municije. Može nekoliko niza municije da aktivira koje mogu da istovremeno da dođu do cilja.

„Malva“ je haubica 2S43 koja je montirana na šasiju sa bazom BAZ i rasporedom točkova 8×8. Haubica je predviđena za uništavanje komandnih punktova, odbrambenih objekata, artiljerijskih, raketnih i minobacačkih batarija, PVO sistema, kolona oklopne tehnike i neprijateljske vojske. Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija-2023“ će se održati 14-20. avgusta u kongresno-izložbenom prostoru „Patriot“, na poligonu Alabino u Moskovskoj oblasti i aerodromu Kubinka.

RUSKIM HELIKOPTERIMA NEMA RAVNIH U SVETU: Ovako surovo evakuišu BREDLIJE I LEOPARDE

Učešće su potvrdile vojne delegacije iz više od 60 država. U okviru naučnog programa foruma će biti održano više od 300 događaja na temu razvoja oružanih snaga, odbrambeno-industrijskog kompleksa Rusije i međunarodne vojno-tehničke saradnje. Forum će 15-17. avgusta biti otvoren za eksperte, inostrane delegacije i za održavanje naučnih događaja, dok će javnost moći da poseti forum 18-20. avgusta. RIA Novosti su medijski pokrovitelj foruma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter