Izvor: BSC happy portal/oruzjeonline
07.08.2023 u 11:37
0

RUSI TOKOM NOĆI RASTURILI BAZU Su-24 – nosača raketa Storm Shadow

Oružane snage Ukrajine napale su most Čongarski koji povezuje Krim i Hersonsku oblast pomoću projektila Storm Shadow. Kako se navodi, raketa je pogodila kolovoz tačno na sredini mosta, što bi moglo dovesti do njegovog privremenog ili čak trajnog zatvaranja.

„Na Čongarskom mostu postoje tri rupe koje nisu narušile nosivi deo mosta, već su poremetile saobraćaj na njemu – duž mosta koji povezuje Geničesk i Arabatsku raču: tamo je, generalno, intenzitet saobraćaja slab, uglavnom, lokalni stanovnici ga koriste i turisti. Saobraćaj još nije uspostavljen, ali će biti obnovljen do kraja dana danas”, rekao je Saldo.

Međutim, vizuelno se može videti da su oštećenja na mostu veoma ozbiljna, što postavlja pitanja o brzom obnavljanju funkcionalnosti ove konstrukcije.

Pored toga, izvori javljaju da je tokom dana zabeležen još jedan napad oružanih snaga Ukrajine na infrastrukturni objekat.
Ovoga puta meta napada bio je most preko moreuza Promoina, koji se nalazi južno od Geničeska. Posledice ovog štrajka se trenutno razjašnjavaju, ali se već zna ozbiljna šteta.

Rusija je 5. i 6. avgusta 2023. pokrenula višetalasni napad na Ukrajinu, koristeći 70 projektila, uključujući krstareće i hipersonične rakete i bespilotne letelice iranske proizvodnje, saopštile su u nedelju kijevske vazduhoplovne snage.

Kroz protivvazdušnu odbranu uspelo je da se probije najmanje 10 projektila.

Ukrajinska PVO je navodno uništila 30 od 40 krstarećih raketa i svih 27 bespilotnih letelica „Šahid“.

Takođe se navodi da je Rusija lansirala tri hipersonične rakete „Kinžal“, ali nije obelodanila nikakve dodatne informacije o njima.

„Ukupno, u nekoliko talasa napada, od večeri 5. avgusta do jutra 6. avgusta 2023. godine, neprijatelj je upotrebio 70 sredstava vazdušno-jurišnog naoružanja“, saopštilo je ukrajinsko Vazduhoplovstvo. Nije jasno da li je bilo štete od napada i šta se desilo sa 10 krstarećih projektila koje nisu oborene.

Zamenik guvernera oblasti Hmeljnicki Sergij GrigorovičTjurin rekao je da se među ciljevima nalazi i vojni aerodrom u Starokjantinovu. Tiurin je rekao da je eksplozijama oštećeno nekoliko privatnih kuća, komunalna ustanova kulture i autobuska stanica i da je izbio požar na silosu za žito. S druge stane, portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Robertovič Ihnat izjavio je da je jedna od ključnih meta ruskog napada bila oblast Hmeljnicki.

Radilo se o vojnoj avio-bazi Starokostjantinov koji su Rusi već jednom napali krajem jula, a koja je važna pošto su na njoj stacionirani strateški bombarderi Suhoj Su-24M saraketama „Strom Shadow“, opasnim za rusku stranu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter