Izvor: kurir
26.12.2023 u 07:32
0

RUSIJA BOLJA OD ZAPADA: Trka u naoružanju se ZAHUKTALA

Rusija je ispred Zapada u proizvodnji oružja i namerava da zadrži visoku stopu rasta, izjavio je potpredsednik ruske vlade Denis Manturov, nakon što su i Zapad i Rusija pojačale proizvodnju oružja zbog rata u Ukrajini.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini je počela u februaru 2022. godine, što je izazvalo najveći sukob u Evropi od Drugog svetskog rata i najdublju konfrontaciju između Rusije i Zapada od Hladnog rata.

Ukrajina i njene zapadne pristalice povećali su proizvodnju oružja u pokušaju da poraze ruske snage na ratištima u Ukrajini. Rusija je takođe povećala proizvodnju.

– Ne želim da se hvalim, ali mogu da kažem da smo počeli da ubrzavamo tempo proizvodnje u odnosu na zapadne zemlje – rekao je Manturov, zamenik premijera koji nadgleda proizvodnju oružja.

– Drugo je pitanje koliko će trajati ova trka – rekao je Manturov i dodao da bi sledeće godine trebalo da bude odobren plan naoružanja za period od 2025. do 2034. godine.

KRVAVI BOŽIĆ: Poginulo 108 vojnika zbog UŽASNE GREŠKE komande

Predsednik Vladimir Putin i ministar odbrane Sergej Šojgu rekli su da se povećava proizvodnja artiljerije, dronova, tenkova i oklopnih vozila.

Neki bivši zapadni lideri su govorili o novom hladnom ratu između Rusije i Kine s jedne strane i Sjedinjenih Država i njihovih saveznika s druge, iako bi ruska ekonomija od 2 biliona dolara bila pod teškim pritiskom da ospori sveopštu moć Zapada.

Prema podacima MMF-a, nominalni bruto domaći proizvod Sjedinjenih Država ove godine iznosi 27 biliona dolara, a kineski 17,7 biliona dolara.

– Moramo da obnovimo rezerve i zadržimo zadatu stopu proizvodnje – rekao je Manturov.

Manturov je rekao da se obim vladinih porudžbina za odbranu u 2023. udvostručio u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu je proizvodnja „određenog naoružanja“ porasla deset puta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter