Izvor: Tanjug
13.12.2020 u 02:46
0

RUSIJA DEMONSTRIRA SILU: Lansirane 4 balističke rakete istovremeno!

Sa ruske nuklearne podmornice projekat 955A „Vladimir Monomah“ Tihookeanske flote, prvi put su lansirane istovremeno četiri balističke rakete „Bulava“, saopštilo je ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE I:

VULIN O BEZBEDNOSTI: Policija brine o Srbima na KIM

POVREĐEN DEČAK (15) NA ČUKARICI: Prolaznici ga našli ispod mosta, pozvali odmah Hitnu pomoć

SUD ODBACIO TUŽBU, ALI TRAMP NE ODUSTAJE: Pobedio sam na izborima sa velikom razlikom

U saopštenju se navodi da je raketna paljba realizovana u okviru planirane borbene obuke, a rakete su ispaljene iz Ohotskog mora u pravcu poligona Čiža u Arhangelskoj oblasti.

Ranije su sa podmornice istovremeno lansirane samo dve rakete „Bulava“, prenosi Sputnjik.

SAZNAJTE JOŠ:

VOZAČI, OPREZ: Spisak radova na putu, OBAVEŠTENJE

BRAVO DEVOJKE: Seniorke i zvanično obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine (FOTO)

STIŽU UGOVORI ZA RAD OD KUĆE: Država priprema VODIČ za radnike i poslodavce, a to će značiti i NOVE OBAVEZE za obe strane

Strateška raketna podmornica „Vladimir Monomah“ je nuklearna podmornica četvrte generacije. Njeno glavno naoružanje je 16 balističkih raketa „Bulava“.

Ovaj projektil ima domet od 10.000 kilometara i može da nosi 10 bojevih glava snage 150 kilotona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter