Izvor: Tanjug
29.08.2022 u 13:36
0

RUSIJA GARANTUJE BEZBEDNOST ZA IAEA KOD ZAPOROŽJA! Peskov: „Njihova misija je važna!“

Rusija će garantovati bezbednost misiji Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u oblastima koje kontrolišu ruske snage oko nuklearne elektrane Zaporožje kod grada Energodar, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ODGOVOR KREMLJA NA IZJAVE STOLTENBERGA O ŠIRENJU PRISUSTVA NA ARKTIKU: „U pitanju je namera suprotstavljanja Rusiji i ruskim interesima“

– Verujemo i dalje da sve države treba da nastave da pritiskaju Ukrajinu da prekinu da ugrožavaju evropski kontinent tako što granatiraju teritoriju oko NE Zaporožje – naglasio je Peskov, prenosi TAS S.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da će misija IAEA doći na teritoriju koja je pored nuklearke Zaporožje preko zone koju kontroliše ukrajinska vojska.

– Znate da je ulaz na teritoriju oko nuklearke moguć iz oblasti koja je pod kontrolom ukrajinske vojske. Zato, kako sam razumeo, Ukrajinci će pružiti bezbednost sa te strane – rekao je Peskov.

Peskov je rekao da je Rusija čekala na ovu misiju dugo vreme i da je radila u pripremi dolaska ljudi iz IAEA.

– Smatramo da je njihova misija važna – naveo je Peskov.

Ruska i ukrajinska strana danima razmenjuju optužbe za granatiranje najveće nuklearne elektrane u Evropi, koja se nalazi na jugu Ukrajine na levoj obali Dnjepra.

Nuklearka je od marta pod kontrolom ruskih snaga, a u njoj radi ukrajinsko osoblje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter