Izvor: Tanjug
02.11.2022 u 13:23
0

„RUSIJA JE JOŠ JEDNOM POKUŠALA DA KORISTI GLAD KAO ORUŽJE“ Berbok izjavila da će nastaviti da šalju brodove za ukrajinsko žito

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je danas da međunarodna zajednica može postići rezultate ignorisanjem „ruskih laži“, komentarišući najavu Moskve da će nastaviti učešće u sporazumu o izvozu ukrajinskog žita iz crnomorskih luka.

Rusija je još jednom pokušala da koristi glad kao oružje, da koristi žito kao oružje. A svetska zajednica predvođena Ujedinjenim nacijama je jasno stavila do znanja da ne veruje u ruske laži i da će nastaviti da šalje brodove – rekla je Berbok za nemačku TV Velt, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da će Moskva nastaviti svoje učešće u crnomorskom sporazumu o žitu, nakon što je dobila potrebne garancije Ukrajine.

Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezbeđenje žitnog koridora.

MOSKVA NASTAVLJA SA REALIZACIJOM SPORAZUMA: Kijev dao pismenu garanciju da neće koristiti humanitarni koridor za napad na Rusiju

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu, uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske, rezultirao je izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter