Izvor: Alo.rs
29.06.2023 u 18:01
2

RUSIJA ODBILA ŠVAJCARSKU: „Izgubili ste status neutralne države“

Ambasador Rusije u Švajcarskoj Sergej Garmonjin izjavio da ta zemlja odbacuje mogućnost da Švajcarska bude mesto za mirovne pregovore sa Ukrajinom, jer je "izgubila status neutralne države" nakon što je podržale sankcije EU Moskvi.

Garmonjin je naveo da Rusije ne može da prihvati bilo kakav mirovni samit o Ukrajini u organizaciji Švajcarske, dok je predsednik Ukrajine 15. juna pozvao tu zemlju da bude domaćin međunarodnog mirovnog samita.

GROTESKA NEVIĐENIH RAZMERA: Bajden opet pobrljavio, svet mu se smeje, ovog puta je spomenuo PUTINA i Irak (VIDEO)

Rute: EU tek treba do odluči o obliku bezbednosnih garancija za Ukrajinu

Holandski premijer Mark Rute kaže da Evropska unija tek treba da odluči o obliku bezbednosnih garancija koje želi da pruži Ukrajini, navodeći da će one biti dodate uz trenutnu vojnu podršku.

„Ovaj evropski kolosek bi bio dodatni. Moraćemo da razgovaramo dokle će ići i da li bi to bila smrtonosna ili nesmrtonosna podrška. I moramo da uzmemo u obzir da nekoliko zemalja EU nije članica NATO-a“, rekao je Rute pred sastanak lidera zemalja članica EU u Briselu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “RUSIJA ODBILA ŠVAJCARSKU: „Izgubili ste status neutralne države“”

  1. Vec prilikom mog dolaska u Svajcarsku 1968. godine, rekao sam,
    da ta drzava nije nikada bila neutralna, sto se moze dokazati iz mnogih
    primera, koje nabrajanje bi bilo nesto predugacko.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter