Izvor: Happy BSC
14.10.2022 u 14:18
0

RUSIJA ODRŽAVA KONTAKTE SA TALIBANIMA! Putin: „Zapad podržava njihove protivnike“

Zapadne tajne službe pružaju podršku avganistanskim grupama koje se suprotstavljaju pokretu talibana (zabranjenom u Rusiji), dok Rusija u ovim uslovima održava neophodan nivo kontakata sa talibanima, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin danas na samitu Rusija-srednja Azija.

ERDOGAN I PUTIN SKLOPILI DOGOVOR: Turski predsednik naložio izgradnju gasnog čvorišta za ruski gas

– Zapadne tajne službe, pre svega američke i britanske, pružaju podršku grupama koje se suprotstavljaju talibanima i ohrabruju ih da granatiraju pogranična područja nekih zemalja Centralne Azije. Svesni smo rizika i pretnji u vezi sa tim, i stoga nastavljamo neophodnog nivoa kontakata sa rukovodstvom talibanskog pokreta – rekao je Putin i dodao: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– U našem je interesu da sprečimo ponavljanje građanskog rata u Avganistanu. On je situaciju u toj zemlji opisao kao tinjajuće žarište napetosti, opterećeno egzodusom izbeglica i terorističkim pretnjama, prenosi TASS. 

– Usred ekonomskog pada, talibanska vlada je primorana da odobrava neke načine zarađivanja novca koji su već tradicionalni za Avganistan, uključujući trgovinu drogom – primetio je Putin.

Prema njegovim rečima, pod pritiskom stranih tajnih službi, talibani moraju da zažmure pred pojavom terorističkih uporišta na severu Avganistana.

– Prekogranične veze džihadista predstavljaju pretnju za sve nas – naglasio je ruski lider.

– Naravno, treba da ostanemo u kontaktu sa aktuelnim vlastima u Avganistanu. Znate moj stav. Ali to je takođe tema naše temeljne analize i koordinacije našeg rada na tom planu – zaključio je Putin.

On je svojim kolegama iz Centralne Azije obećao da će Moskva nastaviti da održava bliske kontakte sa njima na ovom planu.

Samit je okupio predsednike Rusije, Kazahstana, Kirgistana, Tadžikistana, Turkmenistana i Uzbekistana.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter