Izvor: Kurir.rs/Telegraf
29.10.2022 u 17:31
0

RUSIJA OPTUŽILA BRITANIJU ZA ORGANIZOVANJE NAPADA NA GASOVODE SEVERNI TOK: Da li su ovo beznačajne – lažne tvrdnje?

Eksplozije su se dogodile 26. septembra istovremeno na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu – Severni tok i Severni tok 2

Rusko Ministarstvo odbrane optužilo je Veliku Britaniju da su „predstavnici njene Ratne mornarice organizovali i učestvovali u „terorističkom napadu“ u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi „Severni tok“ i „Severni tok 2“.

Potpredsednik ruske vlade: RUSIJA NE MOŽE DA PROCENI VREME ZA OBNOVU SEVERNOG TOKA

„Pored toga, oni su rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros kada je ukrajinska vojska izvela „teroristički napad“ na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju“, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Prema dostupnim informacijama, predstavnici ove jedinice Britanske mornarice učestvovali su u planiranju, podršci i sprovođenju terorističkog čina u Baltičkom moru 26. septembra radi podrivanja gasovoda Severni tok 1 i Severni tok 2 „, rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov ne pružajući dokaze za ove tvrdnje.

Britansko Ministarstvo odbrane odbacilo je ove tvrdnje Rusije da su njeni specijalci učestovali u napadima na gasovode Severni tok i rusku Crnomorsku flotu.

– Kako bi skrenulo pažnju sa katastrofalnog vođenja ilegalne invazije na Ukrajinu, Ministarstvo odbrane Rusije poseže za beznačajnim lažnim tvrdnjama epskih razmera – navodi se u reakciji britanskog Ministarstva objavljenoj na Tviteru.

Eksplozije su se dogodile 26. septembra istovremeno na dva ruska izvozna gasovoda u Evropu – Severni tok i Severni tok 2, podseća RIA Novosti.

Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile mogućnost sabotaže. Operater Severnog toka Nord Stream AG saopštio je da su takve vanredne situacije bez presedana i da je nemoguće proceniti vreme popravke. Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter