Izvor: Kurir.rs
22.12.2023 u 15:52
0

RUSIJA OSTAJE TU GDE JESTE: Lavrov pravo u metu: „UNESKO nije uspeo da nas izoluje“

Evropski proizvođači ne žele da odustanu od uvoza nekih vrsta čeličnih proizvoda iz Rusije, bez kojih bi njihov poslovni model izgubio smisao, a što je odraženo i u novom paketu.

LAVROV NAJAVIO NOVE MERE ZA NEMAČKU: „Ako nam konfiskuju sredstva, imaćemo čime da odgovorimo“

Prema njegovim rečima, Rusija u okviru organizacije ima više ozbiljnih projekata za koje je svetska zajednica zainteresovana.

– Moskva se ni pred kim ne zatvara, naprotiv, želi da razvija odnose i u okviru UN i drugih međunarodnih organizacije – istakao je Lavrov.

On je objasnio da UNESKO koristi dvostruke aršine pri donošenju antiruskih rešenja koje Zapad nameće, a koja izlaze iz njihovih mandata i dodao da to podrazumeva i klevete da Rusija navodno „ruši ukrajinsko kulturno nasleđe“, iako za to nema nikakvih dokaza.

Pritom, napominje Lavrov, UNESKO nema pravo da pripisuje krivicu, a to u privatnim razgovorima priznaju članovi Sekretarijata organizacije u privatnim razgovorima.

S druge strane, UNESKO nije dao nikakva komentar, a kamoli osudu terorističkog napada na svetsku baštinu moskovskog Kremlja, a nije usledila ni reakcija na ubistvo ruskih novinara iako Unesko za to ima mandat.

– Zapad je ravnodušan prema humanitarnoj katastrofi u Gazi – naveo je Lavrov.

Skandalozan je bio povratak SAD u UNESKO i to bez garancija da će Vašington dobronamerno da ispunjava svoje obaveze, dodaje Lavrov ukazujući na česta kršenje pravila, procedura i ustava organizacije i slobodno tumačenje istih zarad ispunjenja političkih naređenja.

S druge strane, Rusija, bez obzira na podršku više od polovine članova Uneska, nije izabrana za Izvršni odbor niti druge ograne te strukture.

– U UNESKU se narod deli, uprkos načelnoj misiji, sve se češće koristi blokovska politika i podela naš i naše i tuđe – istakao je on i napomenuo da se služe najprljavijim metodama među kojima je finansijska ucena država Globalnog istoka i juga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter