Izvor: Happy BSC/Oružjeonline
10.07.2023 u 14:24
1

NESALOMIVA U SVIM SITUACIJAMA: Rusija predstavila preciznu pušku ORSIS 12,7 (FOTO)

Generalni direktor ruske agencije za izvoz vojne opreme (Rosoboronoeksport) Aleksander Mihejev predstavio je preciznu pušku ORSIS 12,7 na sajmu u Međunarodnom izložbenom centru Krokus Ekspo u Moskvi, Interpoliteks 2022.

STOTINE VAGNEROVACA KRENULO IZ AFRIKE: Šta RUSIJA smera?

Mihejev je naveo da su uzorci ruskog pešadijskog naoružanja koje je predstavio Rosoboronoeksport veoma popularni među bezbednosnim agencijama Bliskog istoka, Afrike, Azije i Pacifika i Latinske Amerike, a ni puška koja će biti predstavljena neće biti izuzetak.

Rusko malokalibarsko oružje je dokazalo svoju vrednost u profesionalnoj službi specijalnih jedinica, protivterorističkih grupa i policije, rekao je on.

„Pored toga, predstavljamo vam širok spektar bezbednosne opreme, naoružanja za policiju i bezbednosne službe i izlažemo niz novina, kao i novu snajpersku pušku ORSIS kalibra 12,7x99mm (.50 BMG), dodao je Mihejev.

Printscreen

Korporacija Rosoboronoekport je detaljno navela da je puška dizajnirana za izvršavanje snajperskih misija i da je efikasna protiv lako oklopnih vozila, kao i da ima efektivni domet do dve hiljade metara.

Kompanija je takođe prvi put izložila svoju personalnu zaštitnu opremu KIB-10 i ultralaki taktički štit Sparta-10.

  • Snajperska puška Putinovog obezbeđenja ORSIS T-5000
  • DXL-5 – Snajper koji pogađa ciljeve na 7 kilometara!?
  • Ruski specnaz testirao snajper Čukavin SVČ u Ukrajini

Izložili su i svoje IT-ONV-01 naočare za noćni vid, koje omogućavaju operateru da vozi borbena vozila brzinom do 90 km/h sa ugašenim svetlima, održava vizuelno posmatranje, orijentiše se na zemlji i olakšava rad sa streljačkim oružjem i bacačima granata.

Osim navedenog, Rosoboronoekport je izložio jurišne puške Kalašnjikov AK-12 i AK-15, pištolj SR-1M Gjurza, automatske puške PP-2000 i SR-2M Veresk, kompaktnu jurišnu pušku SR-3M Vihr i podvodno-kopneni automat ADS namenjen za pucanje pod vodom.

Kompanija je takođe javnosti predstavila poboljšanu specijalnu snajpersku pušku VSSM, bacač granata GM-94 i jurišnu pušku SHAK-12.

26. Međunarodna domovinska bezbednost (Interpoliteks 2022) održao se od 18. do 20. oktobra u Međunarodnom izložbenom centru Krokus Ekspo u Moskvi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NESALOMIVA U SVIM SITUACIJAMA: Rusija predstavila preciznu pušku ORSIS 12,7 (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter