Izvor: Tanjug
10.07.2023 u 17:41
0

IZ BELE KUĆE PORUČILI: Bajden i Sunak potvrdili nepokolebljivu podršku Ukrajini

Predsednik SAD Džozef Bajden i britanski premijer Riši Sunak ponovo su danas u razgovoru u Londonu potvrdili nepokolebljivu podršku Ukrajini suočenoj sa, kako su naveli, ruskom agresijom, saopštila je Bela kuća.

U saopštenju se navodi da su Bajden i Sunak razmotrili pripreme za predstojeći samit NATO-a u Viljnusu. U razgovoru je bilo reči i o Atlantskoj deklaraciji o ekonomskom partnerstvu dve zemlje koju su pokrenuli u junu, uključujući i naredne korake za postizanje ključnih rezultata u narednim mesecima.

Bajden i Sunak su takođe razmotrili razvoj događaja u Severnoj Irskoj i napore da se na tom području obezbedi kontinuiran napredak, navodi se u saopštenju.

EVO KOLIKO DRONOVA JE RUSIJA DOBILA OD IRANA: BELA KUĆA OTKRIVA

Britanski premijer želi da sarađuje sa saveznicima u NATO-u u razgovorima o putu Ukrajine za članstvo u Alijansi, ali još treba da se diskutuje o konkretnom mehanizmu pridruživanja, izjavio je Sunakov portparol nakon što se premijer sastao sa Bajdenom.

Portparol je istakao da ne bi bilo prikladno da se Ukrajina pridruži NATO-u dok traje rat sa Rusijom, iako, kako je naveo, „Sunak veruje da je Ukrajina zaslužila mesto u Alijansi“.

“Želimo da radimo sa SAD i našim saveznicima na putu pridruživanja Ukrajine NATO-u“, rekao je Sunakov portparol.

Bajden je sinoć stigao u London, gde je započeo evropsku turneju tokom koje će posetiti i Litvaniju i Finsku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter