Izvor: Tanjug
27.07.2021 u 07:32
0

RUSIJA SE DISTANCIRALA OD OPTUŽBI za učešće u antivakserskoj kampanji na društvenim mrežama

 Ruska ambasada u Parizu reagovala je i osudila tvrdnje visokih francuskih zvaničnika o navodnoj umešanosti Rusije u antivakserske pokrete na društvenim mrežama.

VAŽNO:

LIDER U REGIONU:Izveštaj evropske komisije POTVRDIO! Srbija postigla značajan napredak u oblasti inovacija!

IZMENE U PRAVOSUĐU BIH! Gordana Tadić razrešena dužnosti glavnog tužioca!

SUDAR LASTINOG AUTOBUSA I AUTOMOBILA U SMEDEREVU: Tri osobe poginule u automobilu, dok je šest osoba iz autobusa zadobilo lakše povrede!

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Očekuju nas visoke temperature od ponedeljka!

ČETVRTI DAN OLIMPIJSKIH IGRA! Glavni adut za medalju Milica Mandić u tekvondou!

„Sa iznenađenjem i ogorčenjem primamo k znanju izjavu bivšeg francuskog ministra unutrašnjih poslova, a sada šefa parlamentarnog kluba vladajuće stranke Republika u pokretu (LREM) Kristofa Kastanea da Rusija i druge zemlje možda stoje iza antivakserskih grupa na društvenim mrežama“.

U saopštenju ambasade naglašeno je i da je principijelni stav Rusije da se obezbedi maksimalna pokrivenost u populaciji planete vakcinom protiv infekcije korona virusom. Kastane je ranije potvrdno odgovorio na pitanje da li Rusija ili druge države mogu da utiču na antivakserske grupe na Fejsbuku.

Usred dramatičnog porasta slučajeva delta soja, francuska vlada je izradila predlog zakona kojim se proširuje upotreba sanitarnih propusnica i skala imunizacije, a on predviđa obaveznu vakcinaciju zaposlenih u medicinskim institucijama, domovima za stare, vatrogasno-spasilačkim službama i brojnim kategorijama u vojsci, a što je izazvalo nezadovoljstvo u zemlji, koja je protekle dve nedelje bila uzdrmana protestima.

Ranije danas francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je samo 60 odsto Francuza dobilo najmanje jednu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter