Izvor: Sputnjik
01.07.2022 u 12:40
0

RUSIJU I TURSKU POVEZUJE SARADNJA: Erdogan poručio da će Ankara nastaviti politiku ravnoteže

Turska i Rusija imaju zajedničke projekte koji ih povezuju, a Ankara će nastaviti da vodi izbalansiranu politiku, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

ERDOGAN NE ŽELI KONTAKT SA GRČKIM PREMIJEROM: „Nema sastanka dok se Micotakis ne pribere!“ Ovo je ključni razlog!

– Znate naš pristup tom procesu od samog početka. Ovde se zalažemo za upravljanje tim procesom, prateći politiku ravnoteže. Nastavićemo tu politiku i u budućnosti. Zbog toga sada imamo određene veze s Rusijom. Danas dobijamo odatle oko 40 odsto prirodnog gasa koji koristimo. S druge strane, u ovom trenutku se radi na elektrani ‘Akuju’. Četvrti blok će biti pokrenut u narednih nekoliko meseci, možda i u julu. Nademo se da će pokretanjem četvrtog bloka rad te elektrane biti ubrzan i da će ona početi da radi 2023. ili 2024. godine. To pažljivo prati moj ministar energetike i prirodnih resursa – rekao je Redžep Tajip Erdogan novinarima po povratku sa samita NATO-a, iz Madrida.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, Ankara i Moskva imaju odnose i kontakte u sferi odbrambene industrije.

– Sva ta pitanja nas povezuju. Zbog toga ćemo nastaviti te odnose i s Rusijom, i s Ukrajinom, nastavićemo tu uravnoteženu politiku. Želimo da naša diplomatija ne strada – rekao je Erdogan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter