Izvor: TELEGRAF
03.03.2024 u 16:48
0

RUSKA ODMAZDA JE POČELA A NEMCE HVATA GRČ: Prave se ludi za snimak, sve veći strah i nesigurnost …smišljaju BEDNE IZGOVORE

Pojedini nemački mediji pišu da su oficiri Bundesvera čiji je razgovor presretnut razgovarali putem aplikacije Webex

Portparolka Ministarstva odbrane Nemačke izjavila je, povodom presretnutog razgovora nemačkih oficifra koji su u petak objavili ruski mediji, da postoje indicije da je korišćeno nedovoljno bezbedno sredstvo komunikacije.

„Ovo je, između ostalog, predmet daljih istraga“, rekla je ona za Bild am zontag, prenosi Velt.

Pojedini nemački mediji pišu da su oficiri Bundesvera čiji je razgovor presretnut razgovarali putem aplikacije Webex.

Parlamentarni komesar za oružane snage Eva Hegl (SPD) izjavila je da svi odgovorni na svim nivoima Bundesvera moraju odmah biti obučeni za zaštićenu komunikaciju.

Hegl je za medijsku grupu Funke rekla da se mora garantovati da su bezbedne i tajne informacije i komunikacija mogući na stabilan način.

 

 

„META SU NAM BRITANSKI BRODOVI“: Jemen će nastaviti da potapa a za posledice je Britanija odgovorna

„Ako to tehnički nije svuda slučaj, mora se odmah naknadno ugraditi. Osim toga, mora se više ulagati u odbranu od špijunaže. Vojna kontraobaveštajna služba Bundesvera mora da bude ojačana u tu svrhu – kadrovski i materijalno“, istakla je Hegl.

Prema njenim rečima, incident pokazuje hitnu potrebu za akcijom.

Mediji u Nemačkoj ranije su preneli da je nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo autentičnost snimka internog razgovora četvorice oficira Bundesvera, čiji su snimak u petak popodne emitovali ruski mediji.

„Savezna kancelarija za vojnu kontraobaveštajnu službu pokrenula je sve neophodne mere“, izjavila je u subotu portparolka nemačkog ministarstva odbrane.

Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, objavila je u petak audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete Taurus i o tome da li su nemačke krstarće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter