Izvor: Sputnik Srbija
05.08.2022 u 08:26
0

RUSKE BEZBEDNOSNE SNAGE NEUTRALISALE U HERSONU DIVERZANTSKU ĆELIJU UKRAJINSKE TERITORIJALNE ODBRANE: Privedeni njeni članovi i dva komandira (VIDEO)

Ruske bezbednosne snage neutralisale su u Hersonu diverzantsku ćeliju ukrajinske teritorijalne odbrane, a njeni članovi, uključujući dva komandira su uhapšeni, izjavio je saradnik ruskih bezbednosnih snaga.

Kako se navodi, ukupno je otkriveno 16 članova grupe, utvrđeni su njihovi lični podaci, prebivalište, uključujući i komandira voda i komandira odeljenja. Zaplenjeni su automati ‘kalašnjikov’ sa municijom, granate, karabini i puške, kao i spiskovi pripadnika grupe teritorijalne odbrane, uputstva o sabotažama na objektima gradske infrastrukture.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PUTIN I ERDOGAN SE DANAS SASTAJU U SOČIJU: Evo šta će biti glavna tema razgovora!

Prema rečima saradnika, utvrđena je i adresa na kojoj su se održavali konspirativni sastanci članova, u jednoj turističkoj agenciji.

Kako objašnjava izvor, nakon početka specijalne operacije ruske vojske, teritorijalna odbrana Ukrajine dobila je zadatak da ne dozvoli ruskim vojnicima pristup gradskim objektima.

Uhapšeni komandir ukrajinskog voda poručnik Denis Jakovenko saopštio je da je grupa isprva bila deo hersonske teritorijalne odbrane, koja je bila raspoređena u školskim objektima.

Prilikom obuke, prema njegovim rečima, „glavni pravci delovanja bili su izviđačko-diverzantska priprema, načini onesposobljavanja tehnike, gde treba sakriti eksploziv za onesposobljavanje opreme, puteve, mostove, tako da bi to bilo sigurno“.

Nakon ulaska ruskih snaga u Herson, po naređenju komandira raspušteni su kućama i čekali dalje instrukcije. Posle toga, članovi grupe komunicirali su preko mesindžera „Signal“, gde su obavljali zadatke koji se tiču identifikacije lokacija ruske vojske.



*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter