Izvor: sputniknews.com
07.05.2022 u 19:54
0

Ruske snage „Iskanderima“ uništili oružje i tehniku iz SAD i drugih zapadnih zemalja

Ruska vojska je raketama „Iskander“ uništila je na teritoriji Ukrajine lokacije na kojima su bile koncentrisane značajne količine naoružanja i tehnike koje su Kijevu dostavile Sjedinjene Američke Države, rekao je na brifingu za novinare predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

„Operativno-taktičkim raketnim sistemima ‘Iskander’ oko železničkih stanica Krasnograd i Karlovka u Harkovskoj oblasti uništene su značajne količine naoružanja i vojne tehnike koji su stigli iz SAD i zapadnih zemalja, kao i jedinica 58. motorizvane brigade ukrajinske vojske“, rekao je Konašenkov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

RUSI UHVATILI HRVATA dok je pokušavao da pobegne iz Mariupolja! Preti mu SMRTNA KAZNA?! Pridružio se ukrajinskoj vojsci zbog devojke?! (VIDEO) (FOTO)

Prema njegovim rečima, uništeno je ukupno 26 vojnih objekata a kao rezultat udara ruske vojske poginulo je 210 ukrajinskih ekstremista.

Ruska avijacija je visokopreciznim raketama uništila 42 lokacije na kojima je bila vojna tehnika i živa sila ukrajinske vojske, kao i dva skladišta municije, dodao je on.

Operativno-tehnička i vojna avijacija je kod Zmijskog ostrva oborila tri ukrajinska helikoptera Mi-8 i dve bespilotne letelice „Bajraktar TB2“, kao i dva ukrajinska aviona – bombarder Su-24 i lovac Su-27.

Od početka operacije uništeno je skoro 3.000 ukrajinskih tenkova i drugih oklopnih vozila, 154 aviona, 115 helikoptera, 764 bespilotne letelice, 296 PVO sistema, 333 viševecnih bacaša raketa, 1.378 komada artiljerijskog oružja i minobacača itd..

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter