Izvor: Kurir.rs
12.09.2022 u 11:12
0

RUSKI ATAK NA UKRAJINSKU INFRASTRUKTURU: Krstareće i balističke rakete onesposobile energetski sektor i železnicu! (VIDEO)

Ruska vojska u nedelju kasno popodne i uveče izvela je žestoki napad na celokupnu teritoriju Ukrajine balističkim i krstarećim raketama na ključnu infrastrukturu, posle čega je 50 posto države ostalo bez struje, vode i interneta i to za 2. i 30 minuta koliko su udari trajali.

SAVETNIK ZELENSKOG IZNEO JASAN STAV: „Ne treba očekivati brze pobede nad ruskom vojskom tokom kontraofanzive!“

Ovaj napad posledično je osetila i Moldavije gde je takođe znatan deo ove male države uklještene između Rumunije i Ukrajine ostao isto bez struje.

U nedelju kasno popodne sa brodova i podmornica u Crnom moru lansirane su krstareće rakete tipa Kalibr. Sa strateških bombardera TU-95 MS iz zone Kaspijskog jezera lansirane su krastareće rakete H-101.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Žestoki su udareni ciljevi bili oko dva grada Harkova i Dnjepropetrovska gde su napadnute kasarne i skladišta. Na meti se našao i Nikolajev sa nekoliko udara.

Ukrajina je saopštila da je njihova PVO uspela da obori 9 od ukuno 11 lansiranih projektila, ali je ostalo nejasno ko je i na koji način uspeo devet ciljeva da pogodi?!

Međutim u nedelju uveče oko 21 čas iz Belgorodske oblasti lansirano je ukupno na ciljeve oko Harkova 20 balističkih raketa tipa Iskander M i K kojima je napadnuta termolektrana u samom Harkovu, toplana zbog čega je grad ostao bez struje. Na objektima su usledili požari, a veći deo oblasti i pojedini regioni bili su bez struje dok nije obavljeno premošćivanje

Ubrzo je useldio novi žestoki udar raketama po neliko termoelektrana, toplana. Čak je i jeku besnog obraćanja Zelenskog usledio prekid.

Ubrzo usledila je informacija da su i ostali regioni napadnutu među kojima je Kijevski i Poltavski region. I pojedini delovi prestonice us ostali bez struje.

Na meti u ranim jutarnjim časovima našala se i vazduhoplovna fabrika Motosič u Zaporožju koja je takođe gađana krstarećim raketama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter