Izvor: Kurir.rs
02.10.2023 u 16:06
0

Ruski senator oštro odgovorio novom britanskom ministru odbrane – „RATNI MANIJAK“

Aleksej Puškov kritikovao je Granta Šapsa zbog ideje o slanju britanskih trupa u Ukrajinu.

PANCIR POKRIVA CELU RUSKU FEDERACIJU: NA TESTU pružio ZAŠTITU OD SNAJPERSKOG METKA NATO PAKTA „LAPUA MAGNUM“

Ruski senator Aleksej Puškov nazvao je britanskog ministra odbrane Granta Šapsa – manijakom, jer je najavio da će London „pojačati“ svoj program obuke ukrajinskih trupa slanjem vojnih instruktora na teren.

„Svaki sledeći je gori od prethodnog. Ratni manijak po imenu Grant Šaps, novi britanski ministar odbrane, želi da pošalje britanske trupe da se bore u Ukrajini. Nivo ludila u Londonu raste“, napisao je Puškov na Telegramu.

Ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps posetio je nedavno Kijev, gde je sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim razgovarao o jačanju protivvazdušne odbrane.

Šaps je kazao da Velika Britanija razmatra mogućnost stacioniranja svoje vojske u Ukrajini za potrebe obuke vojnog osoblja Oružanih snaga te zemlje.

Prema njegovim rečima, Britanija bi mogla da uradi „više na toj teritoriji nego da samo obučava ukrajinske jedinice“.

Na te reči oštro je reagovao premijer Velike Britanije Riši Sunak, koji je izjavio da britanska vojska neće obučavati vojnike Oružanih snaga Ukrajine niti će učestvovati u sukobu.

Sunak je naveo da Šaps nije mislio da će britanski vojnici biti raspoređeni u Ukrajini dok sukob traje, već da je mislio da bi „možda bilo moguće jednog dana u budućnosti da odradimo deo te obuke u Ukrajini“.

U okviru operacije „Interfleks“ koju predvode Britanci, više od 20.000 regruta iz Oružanih snaga Ukrajine već je prošlo obuku u Velikoj Britaniji od početka 2022. godine.

U međuvremenu, Rusija ne prestaje da upozorava Zapad na opasnost eskalacije sukoba slanjem oružja, opreme, pa čak i „instruktora“ u Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter