Izvor: Kurir.rs
02.10.2023 u 15:20
0

ZAHAROVA POSTAVILA BERBOKOVOJ KRUCIJALNO PITANJE: Da li to RUSIJA ulazi u EU?

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova reagovala je na izjavu šefice nemačke diplomatije da će se EU uskoro proširiti „od Lisabona do Luganska“.

„MOLIMO SE ZA PRILEPINA“ Marija Zaharova okrivila ukrajinske teroriste za atentat na pisca

Da li to Rusija ulazi u Evropsku uniju, upitala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući reči šefice nemačke diplomatije Analene Berbok da će se EU uskoro proširiti „od Lisabona do Luganska“.

Prethodno je nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Barbok izjavila na skupu ministara spoljnih poslova da „budućnost Ukrajine leži u Evropskoj uniji, u našoj zajednici slobode, koja će se uskoro protezati od Lisabona do Luganska“.

„Ili mi ulazimo u Evropsku uniju ili je zaboravila da doda da je neophodno napraviti zaokret za 360 stepeni“, napisala je Zaharova na Telegramu, aludirajući na izjavu Berbokove iz februara ove godine, kada je kazala da veruje da Moskva može da se zaokrene za „360 stepeni“ i da usreći ceo svet.

Tokom panela na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji pod nazivom „Vizije za Ukrajinu“, na kojem je učestvovala zajedno sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrijem Kulebom, Berbokova je upitana da li smatra da postoji „ikakva šansa da Ukrajina bude bezbedna na duže staze“ ako Putin ostane na funkciji.

„Ako se ne promeni za 360 stepeni, ne“, odgovorila je ona.

Komentarišući izjave Berbokove na Tviteru, zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je izjavio da je „zaista zanimljivo da Evropu vode tako neuki ljudi“.

„Tako će i biti. Moskva ostaje pri svojoj poziciji,“ poručio je Medvedev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter