Izvor: Happy BSC
31.03.2022 u 09:44
0

RUSKI SUHOJI NAORUŽANI NUKLEARNIM GLAVAMA ULETELI U EVROPSKU UNIJU! Uključen je ALARM u Briselu, svi se plaše napada

Ruski bombarderi koji su navodno bili naoružani nuklearnim oružjem ušli su danas u vazdušni prostor EU pre nego što su ih presreli borbeni avioni, javljaju švedski mediji.

Mediji navode da su četiri ratna ruska aviona nadletala nad Baltikom ka ostrvu Gotland. Navodno su 2. marta u vazdušni prostor Švedske ušla dva aviona Suhoj 24 i Suhoj 27. Svi ovi avionu su prema pisanju švedskih portala navodno bili naoružani nuklearnim oružjem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mnogi smatraju da bi ova nova saznanja mogla da dovedu do eskalacije, posebno dok traje Sukob između Zapada i Rusije nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ovi avioni su navodno poleteli iz baze u enklavi Kaljingrad 2. marta ove godine, a izvori koji su dobro upućeni u ovu situaciju su za TV4 rekli da je ovaj potez namerni pokušaj zastrašivanja Švedske.

Stokholm je ranije ovog meseca potvrdio presretaje ovih aviona, ali su se navodni izveštaji u kojima se tvrdi da su mlaznjaci imali i nuklearno oružje, pojavili tek sada.

Avioni Suhoj 24 su u upotrebi još od pada Sovjetskog Saveza i spadaju u dvosedne jurišne avione. Ovaj model letelice su od početka sukoba koristile i ruska i ukrajinska vojska.

TV4 je saopštio da su Švedske oružane snage odbile da prokomentarišu navode o nuklearnom oružju, piše Aftonbladet.

– Rusko kršenje vazdušnog prostora Švedske je potpuno neprihvatljivo. To će dovesti do čvrstog odgovora Švedske. Naš suverenitet i teritorijalni integritet se mora poštovati – rekao je ranije ministar odbrane Peter Hultkvist.

Švedska vojska je ranije saopštila da ovaj incident shvataju veoma ozbiljno, a ovaj upad u njihov vazdušni prostor su označili kao neprofesionalan i neodgovoran.

U vreme ovog incidenta švedska vojska je organizovala vojne vežbe sa Finskom. Nijedna od ove dve zemlje nije članica NATO-a.

Upad je usledio nakon što je Švedska obećala da će poslati vojnu pomoć Ukrajini, među kojima i 5.000 komada protivtenkovskog oružja. To je prvi put od 1939. godine da je Švedska poslala oružje nekoj zemlji koja je u ratu.

Bivši oficir švedske vojske rekao je da se ovakav incident nije dogodio još od Hladnog rata.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter