Izvor: Tanjug
09.09.2020 u 15:05
0

SAD: Deo američkih trupa se povlači iz Avganistana

Vojska Sjedinjenih Država saopštila je danas da će ovog meseca smanjiti svoje prisustvo u Iraku sa 5.200 na 3.000 vojnika, što je potez koji se dugo očekivao.

Prošlog meseca Rojters je javio da se očekuje da Sjedinjene Države smanje broj vojnika u Iraku za oko trećinu.

Sjedinjene Države imaju oko 5.200 vojnika u Iraku za borbu protiv Islamske države. Zvaničnici u međunarodnoj koaliciji koju predvode SAD kažu da iračke snage sada uglavnom mogu same da se nose sa ostacima Islamske države.

SAZNAJTE JOŠ

KRAJ MILA: Abrazović, Bečić i Krivokapić potpisali ISTORISKI SPORAZUM! (VIDEO)

Hoće li Crna Gora povući priznanje Kosova?

Donald Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir!

DOKTOR KON O NOVIM SLUČAJEVIMA ZARAZE U ŠKOLAMA I O RESPIRATORNIM INFEKCIJAMA: Skočile su za 70 odsto

SAD i Irak objavili su u junu da nameravaju da smanje broj američkih vojnika u zemlji u mesecima koji dolaze.

Američki predsednik Donald Tramp je 2016. godine u kampanji isticao da će okončati američke „beskrajne ratove”, ali američki vojnici i dalje su raspoređeni u Avganistanu, Iraku i Siriji, mada u manjem broju.

Prošlog meseca Tramp je, tokom sastanka sa iračkim premijerom, ponovno obećao da će povući američke vojnike iz Iraka.

NE PROPUSTITE NI OVO

EMOTIVNA ISPOVEST SUPRUGA SILVANE ARMENULIĆ: Evo šta je PEVAČICA imala u KOFERU kada je doživela SAOBRAĆAJNU NESREĆU! (VIDEO)

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA: Crnogorski komentator slavio pobedu reprezentacije uz zloglasnu hrvatsku pesmu koja slavi ubistva Srba (VIDEO)

LJUBAVNA HOROSKOP ZA SEPTEMBAR: Saznajte kome je sreća više a kome manje naklonjena

Irački parlament izglasao je ranije ove godine odluku da strani vojnici treba da napuste zemlju i američki i drugi vojnici u međunarodnoj koaliciji postepeno se povlače.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter