Izvor: Tanjug
01.03.2021 u 17:59
0

SAD: Vakcine Džonson&Džonson u upotrebi za 24-48 sati

Amerikanci bi trebalo da budu u prilici da prime Džonson&Džonson vakcine protiv kovid-19 u narednih 24 do 48 sati, izjavio je danas izvršni direktor te kompanije Aleks Gorski nakon što su američki regulatori odobrili vakcinu.

Farmaceutska kompanija ove nedelje treba da isporuči četiri miliona doza vakcine i 100 miliona doza do juna, rekao je Gorski u intervjuu za NBC Njuz, prenosi Rojters.

-U narednih 24 do 28 sati Amerikanci bi trebalo da počnu da primaju vakcine. Bukvalno se istrovaruju s kamiona dok pričamo -rekao je.

VESTI KOJE SU OBELEŽILE DAN

STIPENDIJA ZA MALU DARU! Dodik pomaže glavnoj glumici iz filma o Jasenovcu

SASLUŠANA DIJANA HRKALOVIĆ odbila je POLIGRAF!

NAGLI SKOK! Danas 3.469 novozaraženih od korone

NIKOLA SARKOZI OSUĐEN!

MUŠKARAC PREMINUO ISPRED KOVID AMBULANTE! Srušio se pred ulazom, Hitna pomoć nije mogla da mu pomogne

Akcije farmaceutske kompanije porasle su za 2,9 odsto u pretprodaji nakon što je američka Uprava za hranu i lekove odobrila njenu jednokratnu vakcinu protiv kovid-19 u subotu, navodi agencija.

Američki distributer lekova Mekeson saopštio je ranije danas da je počeo distribuciju Džonson&Džonson vakcine protiv kovid-19.

Vakcina je tako postala treća odobrena vakcina protiv kovid-19 u SAD, a nakon jednoglasnog odobrenja spoljnih stručnjaka Uprave za hranu i lekove u petak, navodi Rojters.

Mekeson je partner za distribuciju vakcina protiv kovid-19 američke vlade, a kompanija je uspostavila četiri distributivna centra koja će se posebno koristiti za distribuciju Džonson&Džonson vakcina.

NE PROPUSTITE

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Medicinski deo: Potpuno zatvaranje Srbije? Konačna odluka za dva dana

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Stigao novi kontigent Fajzerovih vakcina

Meteorolog Đurić otkrio šta nas čeka do KRAJA MARTA: Pravo proleće, a onda sledi PREOKRET (VIDEO)

Kraj trećeg ili početak četvrtog talasa? Dr Stamenković objašnjava (VIDEO)

SPECIJALNA DONACIJA ZA BiH: Predsednik Vučić sutra u Sarajevu

VEČERAS U ĆIRILICI: Svi zločini nad Srbima (Happy TV 20.55 časova)

Američka vlada donosi administrativne odluke, uključujući gde, kada i koliko će doza vakcine distribuirati Mekeson, saopštila je kompanija.

Inicijalne isporuke vakcine trebalo bi da počnu sutra, saopštili su visoki zvaničnici Bajdenove administracije.

Fajzer-BioNTek i Moderna imaju vakcine sa dve doze koje je odobrila FDA. Za razliku od tih vakcina, verzija Džonson&Džonson ne zahteva hlađenje i potrebna je samo jedna doza, što potencijalno olakšava masovniju upotrebu, navodi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter