Izvor: Happy BSC
23.12.2022 u 17:43
0

SAD ZABRANILE IZVOZ ZA VAGNER GRUPU:Jevgenij Prigožin kupuje dronove od Irana

Američko Ministarstvo trgovine označilo je rusku privatnu vojnu kompaniju Vagner grupu kao “vojnog krajnjeg korisnika”, potencijalno joj ograničavajući pristup bilo kojoj tehnologiji napravljenoj američkom opremom, bilo gde u svetu. Zamenik sekretara za industriju i bezbednost Alan Estevez nazvao je Vagner grupu “jednom od najozloglašenijih plaćeničkih organizacija na svetu”.

„TO SU GLASINE I SPEKULACIJE“: Prigožin odbacio tvrdnje da je Vagner uzeo oružje od Severne Koreje

Vager grupa je pod američkim sankcijama od 2017., s malim učinkom. Stejt department je početkom decembra proglasio Vagner grupu za “entitetom od posebne brige” u pogledu verskih sloboda u Africi, stavljajući je u istu kategoriju s Islamskom državom (ISIS), Al-kaidom i talibanima.

Stejt demartment je objavio da Vagner grupa želi da kupi bespilotne letelice od Irana i označio je grupu kao deo ruskog odbrambenog sektora. Vagner grupa je osnovana 2014. godine, a uglavnom je delovala kao vojni izvođač u Africi i na Bliskom istoku. Nedavno su njeni pripadnici učestvovali u borbama s ukrajinskom vojskom u Donbasu.

Šef grupe, ruski biznismen Jevgenij Prigožin, ironično je reagovao na ovu vest. “Naravno, to će stvoriti ogromne probleme po pitanju skladišta za popravak i snabdevanje municijom I što se tiče HAVKAA. Divan sistem, ali se često kvari, nažalost”, rekao je Prigožin, misleći na haubice M-777 i Rajteonove protivvazdušne rakete koje su SAD isporučile kijevskoj vojsci, a koje su verovatno zarobljene.

“Nadam se da ćemo moći da naručimo delove preko Poljske ili baltičkih država, gdj imamo bliske kontakte s ministarstvima odbrane,” dodao je Prigožin, čime je hteo da isprovocira one članice NATO koje su najviše antiruski nastrojene.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter