Izvor: Novosti
01.06.2022 u 22:48
0

SAD zabrinute zbog saradnje Kine i Rusije! IZ PEKINGA PORUČUJU: Radimo na promovisanju „prave demokratije“!

Sjedinjene Države su zabrinute zbog mogućnosti da Kina pruži Rusiji vojnu ili ekonomsku pomoć kako bi zaobišla sankcije, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Kratak odgovor je da, zabrinuti smo zbog ove mogućnosti – rekao je Blinken tokom diskusije koju je vodio časopis Forin afers.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

LAVROV: Kijevski režim prevazilazi sve granice pristojnosti! Neki političari u EU su spremni na BEZUMLJE kako bi zadovoljili svoje LIČNE AMBICIJE!

Istovremeno, prema njegovim rečima, Vašington „nije zabeležio sistematsku podršku Kine naporima Rusije da zaobiđe sankcije, niti bilo kakvu značajniju vojnu podršku”.

I pored spekulacija zapadnih državnika i medija, ne postoje dokazi da je Kina Rusiji pružila ni vojnu ni ekonomsku pomoć.

Ipak, kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao je danas da će Peking raditi sa Moskvom na promovisanju „prave demokratije“, potvrđujući veze njegove zemlje sa Rusijom.

Kina je voljna da radi zajedno sa Rusijom i globalnom zajednicom na promovisanju prave demokratije, zasnovane na uslovima nacija – rekao je Ji danas putem video linka na događaju kom je prisustvovao njegov ruski kolega Sergej Lavrov.

Vang je dodao da je „monopolizacija“ definicije demokratije i ljudskih prava radi uticaja na druge nacije taktika koja je „osuđena na propast“. On je time aludirao na Sjedinjene Države i izjave zvaničnika iz Vašingtona.

Peking se tokom ruske operacije u Ukrajini postavio neutralno – u isto vreme stižu izjave kojima se podržava suverenitet Ukrajine i izražava zabrinutost zbog civilnih žrtava, dok su mnogi kineski zvaničnici podržali Putina i okrivili SAD zbog izazivanja rata ohrabrivanjem širenja NATO pakta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter