Izvor: Happy BSC
21.09.2022 u 21:41
0

„Sada će verovatno uslediti ciljevi radikalnog karaktera“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji ”AKTUELNOSTI” na kanlau TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 210. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, a najvažnija informacija je svakako da se predsednik Rusije Vladimir Putin jutros obratio naciji i najavio delimičnu mobilizaciju i dodao da ako bude postojala pretnja Rusiji, da će upotrebiti sva sredstva i apostrofirao da to nije blef.

Od ostalih vesti ističemo da Kina poziva na dijalog nakon obraćanja Putina, dok je sve u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u znaku Ukrajine, a imali smo priliku i da čujemo obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića pre govora na Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

O ovim i ostalim temama razgovarali smo sa našim gostima: generalom Vinkom Pandurevićem, bivšim premijerom Srbije Nikolom Šainovićem i dr Slobodanom Jankovićem iz Centra za konzervativne studije.

Nikola Šainović rekao je da praktično ulazimo u jednu novu situaciju, u kojoj će rat dobiti novu žestinu.

“Ratna dinamika se tako zove zato što se svi faktori menjaju u isto vreme. Ako pogledamo i neke druge ratove, dejstva velikih sila, ako hoćete i naše ratovanje, vidi se da posle nekog perioda nastaju ozbiljne promene. I ovde vidimo sada, da smo ušli, za razliku od brojanja dana, u kom smo danu rata, možemo da kažemo da smo ušli u drugo polugođe, u kome nastaje nova situacija jer ratna dinamka i učešće Zapada na ukrajinskoj strani do te mere promenile situaciju da početna procena i snage koje je Rusija upotrebila u ovom sukobu su očigledno nedovoljne. To proizilazi iz veličine fronta i veličine Ukrajine i načina dejstva i ja mislim da to kad kažem učešće Zapada, to nije samo davanje materijalne i tehničke pomoći i naoružanja nego pre svega obaveštajni i osmatrački rad koji u današnje vreme strani na kojoj se NATO nalazi daje ogromnu pomoć. Mi praktično ulazimo u jednu novu situaciju u kojoj će rat dobiti novu žestinu”, izjavio je Šainović.

„Da li se Ukrajincima isplatila cena za operaciju oko Harkova?“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Dr Slobodan Janković rekao je da se videlo od samog početka rata da je u pitanju sukob istoka i zapada, a ne sukob samo Rusije i Ukrajine.

“Videlo se od samog početka, govorimo ovde već dugo, da je ovo sukob istoka i zapada, nije samo sukob samo Rusije i Ukrajine. Sigurno smo očekivali da će Zapad koristiti sve što je moguće, kao što je gospodin Šainović rekao prvenstveno osmatranje i obaveštavanje, a onda i naravno tehnička i logistička podrška, sigurno su i strani vojnici rukovali tim oružjem. Ovo je plan za rat, rat se vodi, Rusi ga zovu specijalna vojna operacija zbog svog javnog mnjenja. Već smo rekli, naravno da je rat, nego šta je, i očigledno će trajati jako dugo i taj rat se vodi na više frontova. Kao što je Vladimir Matfejev najavio da će Zapad otvarati žarišta svuda po svetu i onda Rusija pokušava da ih smiri. Kao što već dugo oni posreduju između Sirije i Turske, da dođe do smirivanja u Siriji, da tu dođe neka situacija malo bolja. Ako Zapad snabdeva dronovima, koji su veoma važni, i drugim sredstavima pa onda i Rusija nabavlja te dronove iz Irana”, izjavio je Janković

„AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI HAPPY: „Plan je bio da Rusija nestane, da se rasparča, da ruska opozicija napada na rusku državu!“

Vinko Pandurović istakao je da obraćanje Ruskog predsednika predstavlja prekretnicu u ovom sukobu, koji se više ne može nazvati specijalnom vojnom operacijom.

“To samo govori da se procesi ubrzavaju, i to tako da se situacija menja iz dana u dan, iz sata u sat. Ja bih rekao da se obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina i njegov ukaz o proglašenju delimične mobilizacije predstavlja, ako mogu tako da kažem, jednu sintezu, jedan zaključak, naših sedmomesečnih razgovora u vašoj emisiji, gde su mnogi sagovornici o svemu ovome govorili i da se ovako nešto moglo naslutiti. Ja mogu da kažem da ovo verovatno predstavlja završetak jedne etape, a ta etapa je bila specijalna vojna operacija, koja, kao takva, je ostvarila delimične, ali ne i sve ciljeve koji su zacrtani bili i da će uslediti neka nova faza. Ta nova faza, ne može se reći da je to i dalje specijalna vojna operacija ukoliko će biti rezervisti angažovani, a kako ruski ministar odbrane Sergej Šojgu reče oni imaju demografski potencijal od 25 miliona potencijalnih vojnika, da je tih 300.000 vojnika koji će biti pokrenuti tek oko jedan odsto. To će pre svega biti neki vojnici posebnih specijalnosti, vojno evidencijalne specijalnosti ili VES-ovi kako to mi u vojsci govorimo, da će se popunjavati neke jedinice koje su se nakon sedam meseci prilično istrošile. Ja moram priznati da su one ostvarile velike uspehe, izdržale dugotrajne napore i veliku borbu i da će sada uslediti novo pregrupisavanje snaga, izbor nove taktike i novoga načina dejstva. Da kažem da su dosadašnji ciljevi specijalne vojne operacije ipak bili ograničeni, imali su određeni domet, da će sada verovatno uslediti ciljevi radikalnog karaktera. Da će oni biti mnogo širi, da će se pokušati ostvariti nešto mnogo veće od onoga što je učinjeno do sada”, izjavio je Pandurević.

General je dodao da je ovo jedan novi momenat u sukobu i da se više rat ne vodi na teritoriji Ukrajine, već na teritoriji Rusije.

“Takođe predsednik Putin je odlučan, on kroz svoj govor upućuje poruku Zapadu pre svega, iako se Rusija do sada ustručavala da govori o angažovanju Zapada u ovom sukobu, on je to danas jasno i otvoreno rekao da je to činjenica i identifikovao je neprijatelje Rusije. On se obratio se i oružanim snagama Rusije i građanima Rusije rekavši da je Rusija stvarno izložena takvim pritiscima, ucenama, napadima da je ugrožen njen suverenitet i integritet itd. Obratio se i Međunarodnoj zajednici, pre svega zemljama u razvoju. ŠOS-u, ODKB-u, kazavši da je Rusija spremna da stane na put Americi, Zapadu i NATO paktu, koji želi da ukupnim svetom zavlada i da će mnoge zemlje, poput Rusije, doći na dnevni red, da će njihov integritet biti ugrožen. Na taj način on želi mobilisati širu svetsku javnost za podršku onome što Rusija čini, a videli smo i salvu projektila i Šolca i Makrona, da je to neokolonijalizam, i da se osećaju ugroženo svi. Normalno da zapad neće skrštenih ruku posmatrati šta radi Rusija i ovo je jedan novi momenat. Ne vodi se više rat na teritoriji Ukrajine, već se od sada vodin na teritoriju Rusije, pogotovo kada referendum bude završen”, izjavio je general.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter