Izvor: Sputnik Srbija
11.07.2022 u 09:04
0

SAMO DVA DANA NAKON NJEGOVE SMRTI: Partija ubijenog bivšeg premijera Abea odnela ubediljivu pobedu!

Vladajuća koalicija koju predvodi moćna Liberalno-demokratska partija na izborima za Gornji dom parlamenta, održanim samo dva dana nakon šokantnog atentata na bivšeg premijera Šinza Abea, obezbedila je većinu.

Na izborima za približno polovinu poslaničkih fotelja u Gornjem domu parlamenta održanim u nedelju u Japanu, trijumfovala je vladajuća koalicija Leberalno-demokratske partije i stranke Komeito, koja je osvojila 76 od 125 poslaničkih mesta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Čak 63 fotelje pripale su samoj LDP, čiji je dugogodišnji lider bio tragično nastradali bivši premijer Šinzo Abe, kojeg je u prošli petak tokom govora u sklopu predizborne kampanje na ulici u gradu Nara usmrtio četrdesetjednogodišnji atentator Tecuja Jamagami.

Vladajuća koalicija tako sada ima 146 od ukupno 245 poslanika u Gornjem domu parlamenta. Ona ima i apsolutnu većinu u Donjem domu parlamenta, gde LDP i samostalno poseduje prostu većinu.

DRAMA NA ŠRI LANKI ESKALIRALA: Predsednik i premijer podnose ostavke!

Premijer Fumio Kišida najavio je da će se njegova vlada posvetiti radu na zauzdavanju inflacije.

On je i rekao da će država u narednih pet godina drastično unaprediti odbrambenu moć zemlje i da pri tom neće isključiti opcije kao što je sticanje sposobnosti protivudara na velike razdaljine.

To je donedavno bilo tabu u Japanu budući da je preovladavajuće tumačenje pacifističkog ustava donesenog 1947. godine neposredno nakon kapitulacije u Drugom svetskom ratom i za vreme američke okupacije nalagalo da Tokio ne sme da u svoje oružanje svrsta ofanzivno oružje i oruđe kao što su projektili dugog dometa ili nosači aviona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter