Izvor: Happy BSC
22.12.2022 u 22:58
0

Saša Borojević za „AKTUELNOSTI“: „Ono što se upravo dešava je rušenje jedinog i poslednjeg stuba odbrane tradicije hrišćanstva, vere, ljubavi i hrišćanstva“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 302. dan rata u Ukrajini, a najviše pažnje svakako je privukla poseta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog SAD i sastanak sa kolegom Džozefom Bajdenom, kao i efekti koje će ta poseta imati.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: pilotom Stevanom Ignjatovićem, analitičarom Sašom Borojevićem i ekonomistom prof. dr Bojanom Dimitrijevićem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Saša Borojević govorio je, izmađu ostalog o verskom aspektu ovog sukoba.

„Vrlo mi je zanimljivo šta će biti za Božić, kako će se slaviti Božić u Rusiji i Ukrajini, da li će se prekinuti ofanzive ili ne? Bacam jedno svetlo na versku priču, pošto je papa drugi put u istoriji Vatikana tražio da se Božić ne slavi, odnosno da se smanji slavlje, i da se sve donacije pošalju Ukrajini. To je prvi put uradio, u vreme Adolfa Hitlera, papa Pija, koji je podržao Hitlera u tom smislu i rekao da se ne slavi Božić i da se pomogne nacističkoj Nemačkoj“, izjavio je Borojević.

„U tom ratu iscrpljivanja biće potrebne dodatne injekcije Rusiji kako bi taj rat pobedila“, u emisji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

On je dodao da je ovo hrišćanski bratoubilački rat.

„Mi imamo sve više i više pokazatelja da u ovom verskom ratu, je pre svega jedno versko hrišćanski bratoubilački rat, koji se vodi smišljeno u odorama Vatikana i katolicizma i da ja sada ne bih proizvodio mržnju, ali ovo je definitivno tačna informacija. Kada budem povukao paralelu sada shvatićete vrlo brzo i ono šta se dešavalo kod nas i ono šta se dešava u Ukrajini“, rekao je Borojević i nastavio:

Pilot Stevan Ignjatović za „AKTUELNOSTI“: „Dolazimo do problema da je najteži deo rata u gradovima i selima, gde se vi borite od kuće do kuće!“

„2000. godine Crnogorska crkva osniva se na Cetinju, kao nevladina organizacija. Pre toga je to uradio Ante Pavelić kada je organizovao Hrvatsku pravoslavnu crkvu. Model i metoda je ista. Danas u Ukrajini imate podeljenu crkvu, autokefalnu pravoslavnu ukrajinsku crkvu i ona druga koja je pod okriljem moskve. 7000 sveštenika te otcepljene pravoslavne crkve je u ratu sa oružjem protiv Rusije, na frontu. S druge strane, hiljade i hiljade crkava se preotima ovog trenutka, a znate ko je osnovao tu pravoslavnu ukrajinsku autokefalnu crkvu koja se ocepila, Lukašenko i to 2018. godine. Šta je uradila Makedonija? Osnovala isto autokefalnu makedonsku crkvu koja je sada, vrlo čudnim načinom postala priznata od SPC. Šta rade Šiptari? Isto osnivaju pravoslavnu crkvu kako bi preuzeli sve naše manastire. Sada kada pogledate koje su to još verske zajednice koje se na ovakav način cepaju, na ovaj način otimaju, pale se njihovi hramovi i crkve. Pronađena je jedina preostala tačka u pravoslavlju koja je sve vreme držala ujedinjeno hrišćanstvo i pravoslavlje u ratu i borbi protiv fašizma, nacizma… Ono što se upravo dešava je rušenje jedinog i poslednjeg stuba odbrane tradicije hrišćanstva, vere, ljubavi i hrišćanstva. To je ono što je najveći problem.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter