Izvor:
04.09.2023 u 11:26
1

SATANAK PUTIN ERDOGAN U MOSKVI: Glavne teme Sporazum o žitu, Ukrajina i gasno čvorište u Turskoj

Ceo svet danas s pažnjom iščekuje sastanak lidera Rusije i Turske u Sočiju nadajući se da će Sporazum o žitu biti obnovljen, da će ukrajinska kriza zatihnuti i da će dvojica lidera pronaći rešenje za goruća pitanja regionalne i međunarodne agende, piše turski list „Sabah“ pred sastanak Vladimira Putina i Redžepa Tajipa Erdogana.

Potres u vrhu: Zašto je Zelenski smenio Reznikova i postavio Rustema Umerova za ministra odbrane

  • Zvanični sastanak dvojice predsednika je planiran u 13 časova po moskovskom vremenu, tj. u 12 časova po srednjeevropskom letnjem vremenu, rekao je izvor blizak administraciji predsednika Turske za „RIA Novosti“.

Kako javljaju turski mediji, Erdogan je poleteo ka ruskom gradu na Crnom moru gde ga očekuje ruska delegacija na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Lideri Rusije i Turske bi mogli da razgovaraju i o isporuci ruskog prirodnog gasa Evropi preko Turske, tj. o uspostavljanju gasnog čvorišta na teritoriji Turske, rekao je politički izvor u Ankari za TASS.

Svet se nada – Rusija će se vratiti Sporazumu o žitu

Turski mediji pišu da postoji nada da se Rusija nakon posete turskog lidera Sočiju vrati Sporazumu o žitu, a TASS ocenjuje da će biti i novih uslova UN.

„Erdogan će naglasiti važnost revitalizacije Crnomorske inicijative za žito kako za globalnu sigurnost hrane, tako i za stabilnost i mir u Crnom moru“

Erdogan planira da predloži posredništvo u mirovnim pregovorima Turski predsednik će na današnjem sastanku sa liderom Rusije u Sočiju ukazati na spremnost Ankare da posreduje u rešavanju ukrajinskog sukoba, piše list „Milijet“, pozivajući se na izvore.
Sastanak počinje u 12 časova

Putin i Erdogan srešće se u ruskom gradu na Crnom moru danas u 13 časova po moskovskom vremenu, tj. u 12 časova po srednjeevropskom letnjem vremenu, rekao je izvor blizak administraciji predsednika Turske za „RIA Novosti“.

To će biti njihov prvi susret nakon skoro godinu dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SATANAK PUTIN ERDOGAN U MOSKVI: Glavne teme Sporazum o žitu, Ukrajina i gasno čvorište u Turskoj”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter