Izvor: Tanjug
18.07.2022 u 20:53
0

Šefica Švedske An Linde potvrdila, EU odobrila 500 miliona evra Ukrajini za nabavku opreme i zaliha za vojsku, uključujući smrtonosno oružje!

Ministri spoljnih poslova Evropske unije dogovorili su se da se izdvoji dodatnih 500 miliona evra za oružje namenjeno Ukrajini, čime je bezbednosna podrška EU upućena Ukrajini od početka sukoba 24. februara povećana na 2,5 milijardi evra, potvrdila je ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde.

„Danas je na sastanku ministara spoljnih poslova EU postignut politički dogovor o petoj tranši vojne pomoći Ukrajini“, rekla je ministarka Linde, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Taj novac bi trebalo da pomogne da EU nastavi da nabavlja opremu i zalihe za ukrajinsku vojsku, uključujući smrtonosno oružje, za koje u EU kažu da bi trebalo da se koristi „u odbrambene svrhe“.

ZA UKRAJINU JOŠ 500 MILIONA EVRA Žozep Borelj izjavio je da je postignuta poltička saglasnost oko pete tranše pomoći Ukrajini!

Prethodno je šef diplomatije EU Žozep Borelj izjavio je da su ministri spoljnih poslova EU na sastanku u Briselu postigli poltičku saglasnost oko pete tranše finansijske pomoći Ukrajini namenjene za nabavku naoružanja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter