Izvor: HappyBSC
18.07.2022 u 20:52
0

„Ukrajinci su znali da će doći do ovoga još 2014, pa su izmestili svoje avione u prijateljske zemlje i čekali današnji dan“ u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovaramo o najnovijim informacijama koje se tiču rata u Ukrajini. Za nama je 145. dan od početka ruske specijalne vojne operacije. Naši današnji gosti bili su: Mladen Obradović – “Srbi za Ruse”, Nikola Jović – novinar, Stevan Ignjatović – pilot.

Najvažnije informacije koje saznajemo u današnjoj emisiji jesu neuspele namere Zapada, štete koje su izazvali Ukrajinci, kao i stanje vazduhoplovnih snaga sa obe strane.

„Za Rusku Federaciju pitanje Krima je rešeno na referendumu o prisajedinjenju u martu 2014. godine“, emisija „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mladen Obradović pričao je o neuspelim namerama Zapada:

“Sankcije EU koje su uvedene protiv Rusije, sada pokazuju koliko su apsurdne i štetne po samu Evropu. Ako su Nemci i Kanađani prisiljeni da naprave izuzetak i omoguće povratak turbine za Severni tok 1 bez kojih je nemoguć promet gasa u Nemacku, sankcije su pokazale koliki su bumerang. Zapad nije uspeo ništa u svojoj nameri, osim da se Rusija osloni na istocne zemlje. Kriza u koju zapadaju evropske vlade – prvo pad Džonsona, pa Makronov neuspeh, Bajden i Šolc su na najnižim granama trenutno, dešavanja u Italiji i Bugarskoj… to pokazuje da Zapad nije uspeo u svojim namerama. Rusi su ovaj prvi udar uspesno pihvatili, ali sad ruska ekonomija mora da se prestroji na nov sistem – polumobilizacioni sistem.” 

Komentarisao je i ruske obaveštajne službe, kao i koliko će Rusija tolerisati pristizanje naoružanja sa Zapada:

“O snazi ruske obaveštajne službe govori da su ruski hakeri došli do podataka ko su saradnici ukrajinske obaveštajne službe. Ispostavilo se da je Rusija imala obaveštajne podatke nekoliko godina unazad i da se priprema napad NATO na Rusiju preko Ukrajine za period izmedju 2021. i 2023. godine. Ruske obaveštajne službe su dobro radile svoj posao, jer su sprečile mnogo veće posledice koje bi se desile da je Ukrajini bilo omogućeno da prva nanese udarac. Koliko će Rusija tolerisati pristizanje naoružanmja sa Zapada sve zanima, a odgovor zna samo Putin. Videli smo da rusko rukovodsvo ne govori javno o svojim planovima, a ponekad se pusti neka naznaka. Nedavno je Putin rekao: “Mi još ništa ozbilljno u Ukrajini nismo ni počeli.” Može se očekivati da će u narednim mesecima Rusi ne samo osloboditi Donbas, nego krenuti ka Odesi i Harkovu.”

Bilo je reči i o svetinjama koje ukrajinske snage nisu štedele:

“Ukrajinska strana je u više navrata pokazala da ne haje ni za najveće svetinje. Njima to nije nikakav problem, jer je srž ukrajinskog šovinzma i mržnje prema Rusiji verske prirode – pokušaj da se ruski narod na prostoru nekadašnje Malorusije i Novorusije otrgne od svoje pravoslavne vere. To nije nov poduhvat, to traje šest vekova unazad.” 

Obradović je takođe istakao da velik deo ukrajinske vojske čine strani plaćenici i da se taj broj znatno smanjuje.

Novinar Nikola Jović govorio je o jučerašnjem ukrajinskom napadu: 

Posle zatišja od desetak dana, ponovo se inteziviraju sukobi zbog ukrajinkih provokacija – juce je izvršen napad na civilne ciljeve. Dakle to je primarna meta, ali inteziviraće se situacija i na teritoriji DNR. Sigurno je da se koriste svi dozvoljeni i nedozvoljeni sistemi za dolazak do informacija, ali to su sve periferne stvari koje su duboko u pozadini linije fronta i nemaju suštinski značaj za sam rat.

Nakon što je prikazan snimak iz uništenog Azovstalja, Jović ističe da je sam napravio taj snimak i da je prvi novinar iz Srbije koji je posetio Azovstalj nakon okončanja borbe. Govori da se, nažalost, u vazduhu i dalje oseća miris leševa, da je situacija mucna za gledanje. 

Stevan Ignjatovic govorio je o vazduhoplovnim snagama:

Sistemi drugog dometa su trenutno najsavremeniji sistemi protiv vazduhoplovne odbrane. Ti sistemi imaju nekoliko vrsta raketa, zavisno od distance koju gađate. Ti sistemi se navode preko GPS, gde je procenat od nulte tačke 30-50 cm od cilja gađanja. Rusi su u mogućnosti da im raketama unšite 2-3 satelita koja služe za GPS navigaciju. Otkad je počela borbena operacija, Rusi su uništili ukrajinsko vazuhoplovstvo. Sada je sve što se dešava sporadično. Rusi pokušavaju da selektivno gađaju ciljeve za koje imaju dobre obaveštajne podatke, gde su važni magacini i centri. Ukrajinci su se spremali od 2014. godine za ovo, znali su da ce doći do ovoga, pa su određenu količinu aviona izmestili u njima prijateljske zemlje – Poljsku, Češku i  Bugarsku koji su tamo čekali današnji dan. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter