Izvor:
30.10.2019 u 07:51
0

SIRIJA: Turska planira da vrati najmanje dva miliona izbeglica!

Turska planira da vrati najmanje dva miliona izbeglica u severnu Siriju, gde je Ankara izvršila vojnu operaciju "Izvor mira", izjavio je turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Čavušoglu je nakon razgovora sa ministrima spoljnih poslova Rusije i Irana Sergejom Lavrovim i Muhamedom Dzavadom Zarifom u Ženevi rekao da je cilj Turske da se izbeglice bezbedno vrate u Siriju, u skladu sa međunarodnim pravom i u koordinaciji sa agencijama UN.

Mislimo da bi se dva miliona izbeglica moglo vratiti u područja koja su oslobođena od terorista – rekao je Čavušoglu.

On je ocenio da je osnivanje Sirijske ustavne komisije veliki i hrabar korak napred u procesu pronalaženja političkog rešenja za krizu u toj zemlji.

Lavrlov, Čavušoglu i Zarif su se sastali u Ženevi, gde su razgovarali o situaciji u Siriji i početku rada Sirijske ustavne komisije, koja će danas održati svoju prvu sednicu.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter