Izvor: tanjug
07.12.2021 u 17:06
0

Skoro 70 medicinara zarazilo se koronom na božićnoj proslavi u Španiji!

Skoro 70 medicinskih radnika koji su prisustvovali velikoj božićnoj proslavi u južnoj Španiji zarazilo se korona virusom, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Većina od 68 zaraženih su lekari i medicinske sestre koji rade na odeljenju intenzivne nege u regionalnoj bolnici u Malagi.

Zdravstvene vlasti su saopštile da su svi bili na zabavi prošle srede kojoj je prisustvovalo oko 170 ljudi.

U saopštenju se dodaje da su zaraženi medicinari u potpunosti vakcinisani, kao i da nemaju nikakve simptome virusa.

U lokalnim izveštajima se navodi da su lekari i medicinske sestre iz drugih odeljenja regionalne bolnice Malage u Andaluziji preraspoređeni kako bi pokrili svoje kolege.

Epidemija je povećala zabrinutost od rizika širenja kovida-19 na društvenim događajima tokom božićnog perioda, a zdravstvene vlasti u Andaluziji savetovale su medicinsko osoblje da ne prisustvuje božićnim zabavama.

Kao i mnoge evropske zemlje, i Španija je zabeležila porast broja zaraženih koronavirusom poslednjih nedelja, što je izazvalo strah od četvrtog talasa kako se približavaju hladniji zimski meseci.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter