Izvor: tanjug
23.10.2021 u 17:56
0

ŠOJGU: NATO gomila snage, poziva na obuzdavanje Rusije

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu optužio je danas NATO da postepeno gomila trupe u blizini granica Rusije i da ne želi da ravnopravno razgovara sa Moskvom o evropskoj bezbednosti.

Izjava Šojgua najnoviji je znak porasta tenzija između Rusije i NATO pošto su ministri Alijanse u sredu dogovorili novi plan o odbrani od ruskih pretnji. 

PROČITAJTE JOŠ: TURSKA PROTERUJE 10 AMBASADORA! 

Nemačka ministarke odbrane Anegret Kramp-Karenbauer opisala je plan kao „način obuzdavanja“ Rusije, nakon čega je Kremlj saopštio da to pokazuje da je Moskva bila u pravu kada je prekinula odnose sa NATO.

-U svetlu poziva na vojno obuzdavanje Rusije, NATO nastavlja da gomila snage na našim granicama. Ministarka odbrane Nemačke mora dobro da zna koji je bio epilog sličnih akcija po Nemačku i Evropu -rekao je Šojgu.

PROČITAJTE JOŠ: Procurio snimak poziva Hitnoj pomoći sa seta kada je Boldvin ubio snimateljku! 

On je naglasio da „bezbednost u Evropi može biti samo zajednička, bez narušavanja interesa Rusije“. 

-Međutim, danas, NATO nije spreman na ravnopravan dijalog po ovom pitanju. Štaviše, realizacija plana NATO-a o „obuzdavanju“ Avganistana završena je katastrofom kojom se sada bavi ceo svet- dodao je Šojgu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter