Izvor: RT
09.08.2023 u 12:50
3

„UNIŠTIĆEMO NATO“: ŠOJGU vojnički kratko i jasno OBEĆAO ZAPADU

Ulazak Finske, a u budućnosti i Švedske u Alijansu je ozbiljan destabilizujući faktor, poručio je ruski ministar odbrane

Svaka pretnja vojnoj bezbednosti Rusije zahteva pravovremeni i adekvatan odgovor, zato ćemo doneti neophodne mere kako bi ih neutralisali, poručio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku odbora Ministarstva odbrane Rusije.

Šojgu je istakao da je ulazak Finske u NATO, a u budućnosti i Švedske, ozbiljan destabilizujući faktor.

(UDARNO) RAKETE ISKANDER POLEĆU KA VARŠAVI: POLJACI UDARILI na KALINJINGRAD (VIDEO)

 – U zapadnim i severozapadnim strateškim pravcima, pretnje vojnoj bezbednosti Ruske Federacije su višestruko povećane. Ozbiljan destabilizujući faktor je ulazak Finske u NATO, a u budućnosti – Švedske. Finska će verovatno rasporediti snage NATO-a kao i oružje, koje će moći da pogodi kritične ciljeve u severozapadnim regionima Rusije na znatnoj dubini“, kazao je Šojgu.

Ruski ministar je naglasio da kolektivni Zapad vodi posrednički rat protiv Rusije, pružajući neviđenu podršku marionetskom kijevskom režimu.

 – Od februara 2022, Ukrajina je dobila stotine tenkova, više od 4.000 borbenih oklopnih vozila, više od 1.000 artiljerijskih oruđa, kao i desetine savremenih višecevnih raketnih bacača zapadne proizvodnje i protivvazdušnih raketnih sistema. Ukupan iznos pomoći NATO-a, Evropske unije i njihovih partnera premašio je 160 milijardi dolara – precizirao je Šojgu.

PRE SRPSKE MAJKE VOLEO JE NJU: ARKAN pre braka sa CECOM bio u vezi sa ovom POZNATOM PEVAČICOM

On je upozorio da spremnost Zapada da ulaže resurse u Ukrajinu kako bi preokrenula tok situacije na bojnom polju stvara ozbiljne rizike od dalje eskalacije sukoba.

Prema njegovim rečima, Vašington je, suočen sa sve većim nedostatkom municije za artiljerijske sisteme zapadnog tipa u ukrajinskim oružanim snagama, počinio ratni zločin uključivanjem u paket pomoći kasetne municije zabranjene međunarodnom konvencijom.

Osim toga, dodao je, zemlje NATO-a aktivno rade na prebacivanju taktičkih lovaca F-16 u Kijev.

(UDARNO) SNAŽNA EKSPLOZIJA KOD MOSKVE: PEČURKA DIMA nad GRADOM (VIDEO)

 – Postojeći rizici povezani su sa militarizacijom Poljske, koja je postala glavni instrument antiruske politike SAD. Varšava je objavila nameru da izgradi, prema rečima Poljaka, ‘najmoćniju vojsku na kontinentu’. S tim u vezi, počele su velike nabavke naoružanja iz SAD, Velike Britanije i Republike Koreje, uključujući tenkove, artiljerijske sisteme, sisteme PVO i borbene avione – ukazao je Šojgu.

Kako je naveo, uzimajući u obzir oružane snage istočnoevropskih zemalja, oko 360.000 vojnog osoblja, 8.000 oklopnih vozila, 6.000 artiljerijskih sistema i minobacača, 650 aviona i helikoptera raspoređeno je u neposrednoj blizini granica država Unije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„UNIŠTIĆEMO NATO“: ŠOJGU vojnički kratko i jasno OBEĆAO ZAPADU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter