Izvor: BSC HAPPY
07.02.2023 u 15:40
0

ŠOJGU OŠTRO: „Ukrajina je svesna da ne može da nanese vojni poraz Rusiji, pa pribegava kriminalnim aktivnostima“

Vlasti u Ukrajini nastavljaju da zastrašuju civile u ruskim regionima, a ukrajinske trupe napadaju tamošnje stambene oblasti i bolnice, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

– Shvatajući da neće moći da nanesu vojni poraz Rusiji, ukrajinsko rukovodstvo pribegava kriminalnim aktivnostima kako bi zastrašilo stanovnike novih ruskih regiona, rekao je Šojgu i dodao da ukrajinske oružane snage napadaju stambene područja, bolnice i javna okupljanja i vrše terorističke napade na vladine i društvene objekte.

ŠOJGU NAJAVIO: Rusija povećava broj pripadnika oružanih snaga na 1,5 milion!

Dana 28. januara, rusko rukovodstvo je saopštilo da su ukrajinske oružane snage izvele namerni napad oko 7:30 ujutro, koristeći projektile na raketni pogon višestrukog raketnog sistema HIMARS američke proizvodnje, na bolnicu u Novoajdaru u Luganskoj narodnoj Republika (LPR). Poginulo je 14 pacijenata i medicinskih radnika, dok su još 24 zadobila rane. Ministarstvo odbrane Rusije istaklo je da su civilni i vojni zdravstveni radnici već mesecima pružali lečenje lokalnim civilima i pripadnicima vojske u bolnici Novoajdar.

Bivši ambasador LNR u Moskvi Rodion Mirošnik rekao je prošle nedelje da su ukrajinske snage granatirale četiri bolnice LNR od početka godine.

Kancelarija visokog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava saopštila je da će ispitati okolnosti iza granatiranja bolnice Novoaidar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter