Izvor: RT
30.08.2023 u 15:06
0

Šojgu posetio vojno preduzeće „Almaz-Antej“: Naredio povećanje proizvodnje radara

Ruski ministar odbrane izvršio je inspekciju u jednom od glavnih vojnih preduzeća Rusije.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obišao je danas preduzeće vojno-kosmičke odbrane „Almaz-Antej“, u kojem je izvršio inspekciju i proverio da li preduzeće proizvodi tehniku u skladu sa rasporedom i porudžbinom države.

Prilikom obilaska, on je naredio povećanje proizvodnje i ubrzano popravljanje radara za potrebe Specijalne vojne operacije.

U razgovoru sa rukovodstvom kompanije, ruski ministar odbrane je izjavio da se trenutno najviše pažnje u zoni Specijalne vojne operacije posvećuje kontrabatiranju, odnosno, uzvratnim artiljerijskim napadima po artiljeriji protivničke vojske, i tome da ruska vojska bude snabdevena svime što joj je potrebno.

„To su artiljerijski izviđački sistemi u kombinaciji sa oružjem, koje nam je potrebno kako bismo vodili efikasan protivbaterijski rat“, rekao je on.

Ipak, Šojgu je dodao da je preduzeće „Almaz-Antej“ nekoliko puta već povećalo proizvodnju tehnike koja se koristi u protivbaterijskom ratu, dok je direktor kompanije izjavio da je to bilo moguće zbog toga što je firma tokom poslednje dve godine sprovela modernizaciju i tako povećala svoje kapacitete.

„Almaz-Antej“ je rusko državno preduzeće, koje proizvodi oružje za protivvazdušnu i protivraketnu odbranu. Kompanija se takođe nalazi na spisku nekih od najvećih vojno-industrijskih kompanija na svetu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter