Izvor: tanjug
20.11.2021 u 21:53
0

SOMALIJA: U napadu bombaša samoubice ubijen poznati novinar

Bombaš samoubica iz grupe Al Šabab ubio je danas u Mogadišu sebe i poznatog somalijskog novinara, a u terorističkom napadu je povređeno još nekoliko osoba.

Novinar Abdiaziz Mohamed Guled, poznatiji kao Abdiaziz Afrika, izveštavao je o delovanju terorističke grupe Al Šabab. 

-Mog rođaka Abdiaziza je ubio bombaš samoubica odmah nakon što je izašao u restoran, umro je na putu za bolnicu -izjavio je njegov rođak Abdulahi Nur. 

Al Šabab je potvrdio da stoji iza ubistva, a ova islamistička organizacija često izvodi slične terorističke napade.

-Mudžahedini su dugo lovili Abdiaziza. On je počinio zločine protiv islama, bio je umešan u ubijanje mudžahedina- rekao je za medije telefonom Abdiasis Abu Musab, portparol Al Šababa.

Četiri osobe su povređene u napadu, koji se dogodio u blizini prometnog restorana, potvrdili su svedoci. 

Jedan od povređenih je direktor Somalijske nacionalne televizije, navela je medijska kuća na Tviteru.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter