Izvor: Kurir.rs
31.12.2023 u 07:51
1

STRAVIČAN AMERIČKI PLAN: „Ovo je jedini izlaz…“

Bajdenova administracija je sve sklonija da veruje da Kijev neće moći da izdrži konfrontaciju sa Moskvom. Ali istovremeno, američke vlasti moraju uzeti u obzir da neće moći da postignu rešenje ukrajinske krize ako Volodimir Zelenski ostane na svom mestu, piše bivši službenik Pentagona Stiven Brajan u članku za „Asia Times“.

„ON JE PREVERANT I NITKOV“: Tramp osuo paljbu po Bajdenu

Prema njegovom mišljenju, ako SAD zaista žele da postignu političko rešenje ukrajinske krize, ne mogu da računaju da će Zelenski moći da postigne dogovor sa Moskvom. Stoga će morati da ode.

– Vašington može odlučiti da je jedini izlaz puč u Ukrajini. Zelenskog će zameniti politički ili vojni lider koji je spreman da sedne za pregovarački sto sa Rusima – naglasio je Brajan.

Zapad je snabdevao Kijev ogromnom količinom vojne opreme i municije. Ali ukrajinske oružane snage su u rasulu na skoro čitavoj liniji dodira, analizira Brajan.

Prema njegovim rečima, ukrajinskoj vojsci neće pomoći ni novi talas mobilizacije, koji sve više poprima nasilni karakter. Na kraju krajeva, novim borcima je potrebna dugotrajna obuka, za koju jednostavno nema vremena.

VSU bi se mogla raspasti u bilo kom trenutku u bliskoj budućnosti. Istovremeno, malo je verovatno da će Rusija pristati na prekid vatre bez političkog rešenja, a Volodimir Zelenski neće pristati ni na kakav sporazum sa Moskvom, tvrdi analitičar.

U međuvremenu, postoji i rastući raskol na „ političkom frontu “ Ukrajine. Neki parlamentarci, uključujući bivšu premijerku Juliju Timošenko, smatraju da je zemlja zašla u ćorsokak i da je na ivici poraza, napominje autor članka.

– Čak i unutar Bajdenove administracije, pojavljuje se konsenzus da Ukrajina jedva izdržava u svom sukobu sa Rusijom. Američki zvaničnici su skloni da veruju da je neophodan nekakav dogovor, iako su prethodno sami sprečavali sve mirovne inicijative – zaključio je Brajan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STRAVIČAN AMERIČKI PLAN: „Ovo je jedini izlaz…“”

  1. Da li je Bajdenu palo na pamet da je jedino rešenje da tamo nema više ncističke ideologije (ali ni po ostatku sveta) , šta vredi i ako se postigne neko rešenje ako će tamo ostati nacisti sa nacističkim shvatanjima , da li mu je palo na pamet da se mane više snova i pljacki i deljenu Rusije , da li mu je palo na pamet da su sve vreme kroz istoriju uništavali taj narod , i ne samo tog već i mnogih drugih koje je do sada uništio , prema tome Putine , do ostvarivanja Specijalne operacije ima još dosta toga da se uradi i to ne samo tu u komšiluku .
    Ko je zapravo sve započeo, zna se, bolesna mržnja, bolesna pohlepa, bolest u glavama političara tzv Zapada , a ovo što rade Rusi su posledice i odbrana od svih kriminalnih radnji koje su sprovedne ne samo tu u Ukrajini već i po ostatku sveta , ako krenemo od Indijanaca, Hitlera, Sadama, Gadafija, Slobe, Srba, Iraka, Palestinaca, Libije, a Bogami sada se uništava i Evropa a mogu i svi njihovi saradnici , da li su svesni , nisu , ko zna šta su im obećali a da bi izvršili obećanje mora biti nešto bolesno izvedeno više monstruzno što oni umeju jako lepo odrade .
    Zato što se više političara, ljudi, država priklone zdravom načinu vođenja politike , shavatanja života i života u svojim državama i njihovih gradjana to će biti bolje za sve sem za bolesne pljacakrose, bolesne lažove, psihopate jer način na koji oni smatraju da svet treba da bude ne ide u prilog slobodi, pravdi, poštenju, samoradu sa sopstevnim resursima, što bi se reklo u Srbiji Use i u svoje kljuse pa ako su političari , bez pljackanja drugih ,sposobni neka ostvare i donesu blagostanje i sebi i svom narodu . Kao da je to teško , samo treba biti nepotkupljiv, slobodan, da se ima mozak za pravedne stvari i da imaš onu stvar da se odupreš manijacima svih vrsta .
    Htela bih nešto da primetim i da kažem kako je to lepo iako je sa konkurentske televije a to je mladić koji po nekada vodi Vesti na TV Pink preziva se Dacović , lepo je dečko stilizovan, kravata, maramica, frizura , postuje i vesti i svoju TV i gledaoce , blizu mu je i Jovan iz Aktuelnosti, a i da pohvalim novinu Danas je rprenosi LOTO izveštaje onako kako treba čak bolje i od zvaničnog LOTO sajta , jer na zvaničnom sajtu , makar ja, ne mogu da pronadjem nigde dobitni listić sa brojevima u vezi dobitka automobila u nagradnoj igri .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter