Izvor: Tanjug
17.08.2023 u 08:03
0

SUĐENJE U JEKU KAMPANJE: Fani Vilis predložila, suđenje Trampu 4. marta!

Bivši američki predsednik Donald Tramp optužen je zbog pokušaja da poništi rezultat izbora u Džordžiji 2020. godine. Velika porota je podigla optužnicu protiv Trampa i 18 njegovih saradnika za reketiranje i falsifikovanje. To je četvrta krivična prijava protiv bivšeg američkog predsednika ove godine.

Okružna tužiteljka u Džordžiji predložila je da suđenje Donaldu Trampu za pokušaj poništavanja izbornog poraza počne 4. marta 2024. godine u jeku kampanje za republikansku nominaciju kandidata za naredne predsedničke izbore.

youtube/prinscreen cbs

Tužiteljka Fani Vilis pokrenula je krivični postupak protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i predložila datum suđenja koji pada dan pre Super utorka kada birači u više od deset američkih saveznih država biraju republikanskog predsedničkog kandidata.

RUSI ŽESTOKO UDARILI: Najveći vazdušni UDAR na LAVOV od početka specijalne operacije

Tužiteljka okruga Fulton Fani Vilis takođe je predložila da optuženi budu privedeni i da se izjasne o krivici u prvoj nedelji septembra. Vilisova je u sredu podnela svoj predlog u formi sudskog podneska, ali za sada se ni Tramp lično, ni njegovi advokati nisu oglašavali tim povodom. Velika porota okruga Fulton u utorak je optužila Trampa i još 18 osoba da su pokušali da ponište poraz na izborima 2020. godine od aktuelnog američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Optuženi su i bivši zvaničnik Ministarstva pravde Džefri Klarks, advokatice Sindi Pauel i Džena Elis. U optužnici se navodi da su se optuženi „svesno i namerno pridružili zaveri da se protivpravno promeni ishod izbora u korist Trampa“. Trampu bi u martu trebalo da se sudi u odvojenom slučaju u Njujorku, gđe je optužen za falsifikovanje poslovnih dokumenata u vezi sa isplatama izvršenim jednoj porno glumici da bi ćutala o njihovoj navodnoj aferi. Zatim bi u maju Tramp trebalo da se pojavi pred federalnim sudom, po optužnici koju je podigao specijalni tužilac Džek Smit, za navodno ilegalno zadržavanje povjerljivih predsedničkih dokumenata i opstruisanje napora vlade da ih preuzme sa Trampovog imanja na Floridi Mar-a-Lago.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter