Izvor: tanjug
27.07.2022 u 10:00
0

SUTRA RAZGOVOR BAJDENA I SIJA! Evo o čemu će razgovarati!

Telefonski razgovor između predsednika SAD Džozefa Bajdena i kineskog predsednika Si Ðinpinga trebalo bi da se obavi sutra, naveo je portparol Bele kuće Džon Kirbi.

Predsednik SAD Džozef Bajden doneo je odluku o prodaji još 20 miliona barela nafte iz strateških rezervi!

Kirbi je juče saopštio novinarima da će Bajden i Si jedan deo razgovora posvetiti i pitanjima u vezi sa ekonomskom konkurencijom između dve zemlje, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

To će biti peti razgovor između dvojice lidera, a do njega dolazi nakon oštrih upozorenja Kine Bajdenovoj administraciji posle najava moguće posete predsednice Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi Tajvanu.

– Razgovaraće o svemu, od tenzija oko Tajvana do rata u Ukrajini, kao i o ekonomskoj konkurenciji između naše dve zemlje. Ovo je poziv koji je odavno zakazan i već postoji agenda stvari o kojima ova dva lidera treba da razgovaraju – naveo je Kirbi, prenosi britanska agencija.

Kirbi je istakao da bi putovanje Pelosi na Tajvan bilo pitanje koje spada u domen nacionalne bezbednosti SAD, ali da samo ona može doneti odluku o tome da li će da putuje ili ne.

– Ratobornost u retorici Kine oko mogućeg putovanja samo povećava tenzije. Smatramo da je to beskorisno s obzirom na situaciju – naveo je on, prenosi Rojters.

– Kineska strana je jasno naznačila Sjedinjenim Američkim Državama u više navrata da se snažno protivi poseti Pelosi Tajvanu – izjavio je ranije portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđian na dnevnoj konferenciji za novinare.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter