Izvor: HappyBSC
08.04.2022 u 09:13
0

SVI SE PITAJU KO JE MISTERIOZNA SNAJPERISTKINJA? Niko ne zna njeno ime, a od OVIH reči ledi se krv u žilama!

Misterizona snajperistkinja čiji pravi identitet nije poznat odnedavno je počela da kruži društvenim mrežama, a zbog njenog poteza Ukrajinci je već nazivaju nacionalnim herojem.

Naime, žena s licem prekrivenim šalom krije se pod nadimkom “Ugljenka”, a postala je simbol ukrajinskog otpora protiv ruske vojske kada je stigla na prvu liniju fronta obećavši da će se boriti do kraja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Ono nisu ljudska bića. Čak ni fašisti nisu bili tako podli. Moramo ih isterati. Sigurno ćemo pobediti. Ostajem do kraja – rekla je ona, obraćajući se Rusima.

Njene fotografije počele su masovno da se šire Tviterom, a komentari ne prestaju da stižu. Između ostalog, neki tvrde kako je ona ženska verzija “Duha iz Kijeva”.

Snajperistkinja se pridružila ukrajinskim marincima još 2017. godine, a borila se protiv proruskih snaga u Donjecku i Lugansku.

Iako je prvobitno napustila vojsku u januaru ove godine, prošlo je samo mesec dana pre nego što se vratila u redove 35. pešadijske brigade kontraadmirala Mihaila Ostrogradskog.

Ugljenku inače porede sa legendarnom Ukrajinkom Ljudmilom Pavličenko koja je stekla nadimak “Lady Death”, odnosno “Gospođa Smrt”, nakon što je ubila 309 nacista u Drugom svetskom ratu, te se ujedno smatra najuspešnijom snajperistkinjom ikada.

Pavličenko je naposletku dobila i najviše priznanje svoje zemlje – Heroj Sovjetskog Saveza, a nakon rata njen lik pojavio se na poštanskim markicama, te je o njoj snimljen i igrani film 2015. godine.

Podsetimo, u ukrajinskoj vojsci žene su sasvim normalna pojava, a kada je rat odjeknuo, većina njih nije se dvoumila da uzme puške u ruke i svoju svakodnevnicu zameni bojnim poljem.

Prema podacima sa početka rata, ukrajinsku vojsku je činilo čak 17 posto žena.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter