Izvor: BSC Happy portal/Politika
18.06.2023 u 10:17
0

TAJNA NEONACISTA U UKRAJINI – Šta znače ključni projevi 14 i 88? – lede krv u žilama

Iako se većina njih predala nakon bitke za čeličanu u Marijupolju, strani plaćenici su postali uzor.

Nakon uništenja bataljona „Azov” koji je okupljao ekstremiste sa svih strana sveta, među priopadnicima oružanih snaga u Ukrajini, čak i među onima koji ne podržavaju desničarske stavove, zaživeo je mit o uzvišenoj žrtvi stranih dobrovoljaca.

A, njihovi ekstremistički motivi koji su direktno ili usko povezani sa nacističkom ideologijom, utkani su u narativ otpora Rusiji.

RUSI IZNELI OZBILJNE OPTUŽBE: Ukrajinske neonacističke formacije koriste maloletnike u neprijateljstvima!

Širom Ukrajine mogu se sresti grafiti sa brojevima 14 i 88.  Za neupućene, to su samo cifre. Ali, za desničare, ti brojevi su više od poruke, oznaka identiteta.

Naime, broj 14 predstavlja slogan (sa toliko reči, na engleskom jeziku) a koji znači  „moramo da obezbedimo postojanje našeg naroda i budućnost za belu decu”. Zašto belu decu, nije jasno, jer i Rusi  valjda pripadaju beloj rasi. Naravno, to je u bukvalnom prevodu preuzeto od „belih superiorista” iz Amerike. Pripadnici Kju kluks klana očigledno nisu predvideli sukob sa Rusima.

Na grafitima je uz broj 14 najčešće ispisan i broj 88. U abecedi, osmo slovo je H. U neonacističkoj ideologiji, broj 88 označava dva slova H iza kojih se krije pozdrav „hajl Hitler”.

Tetovaže

Prilikom predaje pripadnika bataljona Azov, otkriveno je da su svi imali tetovaže sa neonacističkim motivima, uključujući brojeve 14 i 88. Prilikom odvođenja u zarobljeništvo, mnogi su se pravdali da broj 88 označava nemački top od 88 milimetara iz Drugog svetkog rata. Verovali su da će tako obmanuti Ruse.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter