Izvor: HAPPY BSC
07.04.2024 u 22:53
0

TERORISTI IMENOVALI NALOGODAVCA ZA MASAKR U MOSKVI: Pokazao im je put do granice sa Ukrajinom i obećao NOVAC (VIDEO)

Koordinator koji je Krokus siti hol označio kao mesto napada i put bekstva do granice sa Ukrajinom zove se Sajfulo, rekao je optuženi za teroristički napad na saslušanju, čiji snimak je objavio ruski Prvi kanal.

„Saifullo nam je rekao da idemo u Ukrajinu, u Kijev i da će nam tamo dati milion rubalja“, rekao je jedan od njih.

Pucnjava i požar u koncertnoj dvorani Crocus Citi Hall u Krasnogorsku dogodili su se 22. marta uveče. Nekoliko muškaraca je upalo u zgradu, pucali su na ljude iz neposredne blizine i bacali zapaljive bombe.

Prema poslednjim podacima Ministarstva za vanredne situacije , u napadu je poginulo 145 osoba.

U ovom slučaju uhapšeno je 11 optuženih, među kojima su četiri državljana Tadžikistana , koji su, prema istražiteljima, bili direktni izvršioci terorističkog napada. Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su privedena četiri stranca koji su učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju oružja kriminalcima.

Direktor FSB Aleksandar Bortnikov rekao je prošle nedelje da prvobitno svedočenje uhapšenih potvrđuje ukrajinski trag. Prema ruskom istražnom komitetu , nakon napada teroristi su krenuli u Kijev da tamo dobiju nagradu. Ruske obaveštajne službe smatraju da iza zločina stoje i SAD i Velika Britanija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter