Izvor: Tanjug
09.07.2022 u 16:46
0

TRAŽE JOŠ ORUŽJA I ŠIRE SANKCIJE RUSIJI Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba poručio je da se Ukrajinci bore za čitavu Evropu!

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba obratio se putem video linka učesnicima međunarodnog Dubrovnik foruma i rekao da se Ukrajina koja je na udaru ruske agresije ne bori samo sa sebe, već i za čitavu Evropu te je pozvao partnere da pojačaju i ubrzaju isporuke oružja.

„Danas, Ukrajinci se bore, reskiraju živote kako bi ostali nezavisna zemlja, utemeljena na evropskim vrednostima, demokratiji, slobodi, poštovanju ljudskih prava, jednakosti i vladavini prava. Ali mi se ne borimo samo za slobodnu, demokratsku i miroljubivu Ukrajinu, borimo se i za Evropu u celini“, poručio je Kuleba, prenosi Hina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Učesnicima foruma on je rekao da su „mnogi izazovi s kojima se Ukrajina trenutno suočava poznati zemljama centralne i južne Evrope te našim balkanskim prijateljima“.

„Ukrajina je pod direktnim vojnim napadom Rusije, dok je ostatak Evrope pod indirektnim pritiskom, a cilj Rusije je da poseje haos u Evropi, što više može“, rekao je Kuleba i dodao da je najprirodniji način obuzdati agresivnu Rusiju i osnažiti podršku Ukrajini, posebno vojnu.

„Pozivam sve partnere da deluju i da što pre dostave tu pomoć koja nam je od vitalne važnosti“, dodao je on.

PRETNJE BIVŠEG KOMNDANTA NATO-a: „Sada kada je Zapad dao rakete „Harpun“ mislim da Rusi imaju razloga da brinu da li će Ukrajinci napasti Krimski most“

„Sva druga pomoć relevantna je jedino ako uspemo da odbranimo zemlju i porazimo neprijatelja“, poručio je Kuleba.

On je takođe rekao da sankcije deluju, da su efikasne i da ih treba dodatno proširiti i pojačati.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter