Izvor: Sputnjik
04.08.2023 u 22:25
6

TRI PUTINOVA ADUTA KOJA IMA DA POBEDI UKRAJINU: ITALIJANI otkrivaju KAKO TO PUTIN DRŽI ZELENSKOG U ZAMCI

Rusija ima tri važna aduta koji joj pomažu da pobedi Ukrajinu, piše italijanski dnevni list „Republika“.

 – Ukrajinska ofanziva je usporila i Zapad se boji da će do kraja meseca sasvim prestati. Na strani Rusije su snažna odbrana i taktika vojnih generala, dok istovremeno, Oružane snage Ukrajine nisu naučile da vode velike vojne operacije“, navodi se u članku.

Autor ističe da rezultati kontrofanzive izazivaju sve veću zabrinutost u Ukrajini, kao i među saveznicima: postoji bojazan da ofanzivne snage neće moći do jeseni da potisnu Ruse sa teritorija koje su zauzeli, što će stvoriti veoma tešku situaciju ne samo na vojnom, već i političkom planu.

 – Katastrofalan scenario bi mogao izgleda ovako: napredovanje ukrajinskih snaga prema Krimu biće odloženo do kraja proleća 2024. godine, a to će omogućiti Rusiji da još više ojača“, piše novinar.

Prema njegovom mišljenju, ako Oružane snage Ukrajine ne budu mogle da zauzmu Marijupolj i Melitopolj do sredine septembra, Kremlj će imati mnogo vremena da pokuša da podeli saveznike ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.
U članku se navodi da su u diplomatskim krugovima obnovljeni razgovori o primirju po korejskom primeru koje će zamrznuti liniju fronta.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “TRI PUTINOVA ADUTA KOJA IMA DA POBEDI UKRAJINU: ITALIJANI otkrivaju KAKO TO PUTIN DRŽI ZELENSKOG U ZAMCI”

  1. Gluposti. Da je neko na početku rata ponudio ovu poziciju Ukrajini oberučke bi je prihvatili. Ukrajina i Rusija su ravnopravni protivnici i tu viš neće biti velikih napredovanja. Rat će se voditi dok neko ekonomski ne kolabira. Dakle zapadna pomoć vs ruska ekonomija pa ko duže izdrži. Ja se ne bih kladio na ruse.

    0
    5
    Odgovori
    • Obzirom da i na Zapadu već neko vreme ima dosta ekonomskih poteškoća, vrlo lako može doći do otkazivanja poslušnosti SAD I Britaniji. Kako dolar gubi sve više na upotrebi, jednostavno štampanje miliona dolara (kao i dosada bez nekog pokrića), neće imati većeg značaja.

      0
      0
      Odgovori
  2. BRIKS IH BACA NA KOLJENA,POGOTOVO ZAPADNU EKONOMIJU,ŠTO U OREVODU ZNAČI ,KRAJ DOMINACIJE AMERIKE I NJENIH SAVEZNIKA
    85% NA JEDNOJ STRANI, ISHOD SE VEĆ NAZIRE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter